Blagdono ežere leidžiama gaudyti upėtakius museline meškere masalui naudojant nedideles sausas museles arba nimfas. Bet kokie masalai, kurie galėtų sudominti lydekas yra draudžiami. Lydekos šiame vandens telkinyje reikalingos, kad reguliuotų smulkių karpinių žuvų kiekį – jos upėtakiams sudaro konkurenciją dėl maisto, o tai yra didesnė blogybė nei tai, kad lydekų nasruose prapuola ir nemažai upėtakių.

Visgi šių metų spalio mėnesį Blagdono ežero šeimininkai padarys išimtį ir dvi savaites meškeriotojams leis gaudyti ir lydekas. Tiesa, norintys pasimėgauti šia žūkle turės kaip reikiant paploninti piniginę – dienos žvejyba kainuos 400 svarų (apie 440 eurų). Tačiau visos vietos toms dviems spalio savaitėms jau beveik užimtos. Dar dalį vietų lydekų žvejybai Blagdono šeimininkai pardavinės aukciono būdu ir leis žvejoti tiems, kurie pasiūlys daugiausiai pinigų.

Taip, tai tikrai brangu. Tačiau lydekų žvejyba Blagdono ežere yra aukščiausios kokybės pasiūlymas, už kurį verta tiek mokėti.
„Bristol Water Fisheries” atstovas

Kodėl meškeriotojai taip veržiasi gaudyti lydekų už tokią sumą? Atsakymas paprastas – Blagdono ežere plaukioja labai didelės lydekos. Šių žuvų niekas negaudo, jos turi daug maisto, dažnai praryja ir riebius bei kaloringus upėtakius, tad auga daug ir greitai.

„Taip, tai tikrai brangu. Tačiau lydekų žvejyba Blagdono ežere yra aukščiausios kokybės pasiūlymas, už kurį verta tiek mokėti. Tiesą sakant, mes patys neįsivaizduojame, kokio dydžio yra didžiausios mūsų ežero lydekos, bet sveriančių po 15 kg ir daugiau tikrai netrūksta. Tai auksinė galimybė susikauti su tikru monstru”, - žurnalui „Anglers Mail” sakė Blagdono ežerą valdančios bendrovės „Bristol Water Fisheries” atstovas.

Beje, lydekas Blagdono ežere bus galima gaudyti taip pat tik museline meškere. Ežero šeimininkai sako suprantantys nusivylimą tų, kurie žvejoja spiningais ar masalui naudodami negyvą žuvelę, bet visos žuvys turės būti paleistos, o muselinės kabliukai joms padarys mažiausiai žalos.