„Lietuvoje ir emigracijoje gyvena mažiausiai apie ketvirtį milijono meškeriotojų. Šis pomėgis tarp lietuvių tikriausiai yra antras po krepšinio ir vienas iš nedaugelio, kuris jungia skirtingo amžiaus, socialinės padėties, politinių pažiūrų ar pasaulėžiūros bei išsilavinimo vyrus, o pastaruoju metu ir moteris. Manau, kad atėjo laikas jiems turėti vieną bendrą, nacionalinę informacinę erdvę, kurioje daugelis rastų sau reikalingos ir įdomios informacijos, o turintys ką pasakyti žmonės dalintųsi savo patirtimi. Vietą, kurioje būtų visos meškeriotojams įdomios aktualijos, reikalingi patarimai, o kartu ir jų diskusijų laukas bei tribūna.

Tribūna, kuri būtų girdima plačiau ir padėtų siekti geresnių pokyčių srityse, susijusiose su meškeriojimo organizavimu, tvarka, sąlygomis, kova su brakonieriais ir kitomis problemomis. Tokia informacinė erdvė gali ir privalo tarnauti kaip patikima jungtis tarp Lietuvos ir emigracijos lietuvių meškeriotojų, skatinanti tarpusavio ryšio išsaugojimą bei stiprinimą.

Sunku įsivaizduoti geresnę erdvę šiam tikslui pasiekti, nei portalas Kablys.lt, kuris Lietuvoje šioje srityje yra Nr.1 ir įrodė, kad pateisina Lietuvos žmonių lūkesčius šiame nuolat besikeičiančiame pasaulyje.

Nuo šiol Kablys.lt portale bus dar daugiau profesionalių patarimų, Lietuvos žūklės autoritetų minčių, aktualijų ir reportažų iš įvairių Lietuvos ir ne tik vandens telkinių bei regionų, taip pat kritiškesnių straipsnių apie padėtį gamtosaugoje, kitas žvejams aktualias problemas, žvejybinių kelionių aprašymų, informacijos apie tai, kaip žvejojama užsienyje ir ko galima iš ten pasimokyti. Žvejybos istorijų ir nutikimų.”