Vakar Verbiškio kaime (Suginčių sen.) Virintų ežere nuo dugno atplyšo 20 arų ploto sala. Atplaukusi netoli kranto „išdykėlė“ užtvėrė vietos gyventojams priėjimą prie vandens, be to, nemenkai apgadino lieptą. Nepatenkintiems gyventojams iškvietus ugniagesius šiems teko gerokai paplušėti svarstant, kaip salą sutramdyti.

Galiausiai buvo nuspręsta į pagalbą pasitelkti automobilio gervę, valtį, virves ir kablius. Po ilgų pastangų ugniagesiai plaukiojančią salą nuplukdė į kitą krantą ir pririšo prie medžio.

„Visiems teko pasukti galvą, kaip atlikti tokią operaciją. Tuo labiau kad vaikščioti šioje saloje gan pavojinga, nes galima kaipmat nugarmėti į pelkę, - sakė Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Romualdas Rimkus.

Sodybos šeimininkas, prie kurio tiltelio buvo priartėjusi sala, šmaikštaudamas ugniagesiams pasakojo, kad buvo gerokai nustebęs, kai vieną dieną, dirstelėjęs ežero pusėn, išvydo ne vandenį, o alksnyną ir nendres. Taigi, kol sala pririšta, žmogus gali jaustis ramus, kad ji neužsiropš ant įrengto tiltelio.