Nors sveikatos specialistai vienbalsiai sutinka, kad žuvis – vienas sveikesnių produktų ir ją valgyti žmonės turėtų bent 3 kartus per savaitę, lietuviams šviežia žuvis ne visada prieinama. Tai rodo ir faktas, kad žuvies restoranus visoje Lietuvoje galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Laimei, vilniečiai šviežios žuvies patiekalais gali pasilepinti užsukę į restoraną „Jūra iki kelių“ ištikimiems klientams geriau žinomą „Šiaurės jūros“ vardu.

Restoranui pakeitus pavadinimą KABLYS.lt komandai parūpo išsiaiškinti, kokių dar siurprizų gali tikėtis „Jūros iki kelių“ klientai. Paklaustas, kodėl nutarta pakeisti pavadinimą, restorano šefas Donatas Dabrovolskas užsiminė – nauju pavadinimu siekiama pabrėžti, kad žuvis nėra prabangos prekė: „Galvojame, kad reikėtų žmonėms suteikti dar daugiau galimybių paskanauti žuvies,“ – komentavo Donatas.

Kartu su restorano pavadinimu klientai gali tikėtis ir atsinaujinusio meniu, dar didesnio šviežios žuvies pasirinkimo. „Galbūt labiau pabrėšime pačią žuvį, o ne priedus prie jos, kaip dažniausiai būna. Visas dėmesys bus skiriamas žuvies skoniui,“ – KABLYS.lt komandai pasakojo restorano šefas.

Tiesa, pažvelgus į restorano pasiekimus akivaizdu, kad šviežios žuvies skonis čia niekada nebuvo pamirštas. 2016 metais „Šiaurės jūra“ pateko į geriausių Lietuvos restoranų 30-tuką, be to, šią maitinimo įstaigą puikiai įvertino ir portalo „Laukinės žąsys“ sumanytojas Andrius Užkalnis. Vienas iš restorano kozirių, garantuojančių žuvies šviežumą – greta prisiglaudusi žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė „Šiaurės jūra“. Turint užtikrintą šviežios, atvėsintos ir šaldytos žuvies tiekimą, restoraną atidaryti nebeliko jokių kliūčių.

Dabar specializuotu žuvies patiekalų restoranu neretai susidomi ne tik vilniečiai, bet ir miesto svečiai, mat daug tokio pobūdžio įstaigų sostinėje nerasi. Paklaustas, kokios būtent žuvies skonį labiausiai toleruoja lietuviški gomuriai, Donatas šypsosi. Pasak jo, lietuviai į žuvies patiekalus žiūri pakankamai konservatyviai ir naujovių lėkštėje dar vengia: „Lietuviai pakankamai santūrūs, rinkdamiesi žuvį. Dažniausiai jie renkasi tą žuvį, kurią jau yra ragavę ar bent apie ją girdėję. Tačiau mes neatmetame galimybės ateityje į meniu įtraukti įdomesnių, retesnių žuvų,“ – kalbėjo Donatas.

Vis dėlto, vyras neakcentavo nė vieno ryškesnio restorano meniu lyderio. „Jūra iki kelių“ šefo nuomone, svarbiausia klientams pateikti šviežią žuvį, atsižvelgti į jūros gėrybių sezoniškumą: „Galbūt pagrindiniai patiekalai būna krevetės, tunas, sviestažuvė. Tokie patiekalai yra tarp lyderių, tačiau konkretaus firminio patiekalo neturime, nes meniu siūlomos žuvies pasirinkimas platus,“ – įžvalgomis dalinosi restorano šefas.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Nespėjote pagauti vėgėlių? Teks laukti kito sezono

2017-12-15 21:34 Pasidalijimų 14 Komentarų 2

ES parama – ne tik įžuvinimui, bet ir žuvų išgaudymui

2017-12-05 07:35 Pasidalijimų 54 Komentarų 1

Dienos klausimas