Velse gyvenantis B. Teersas žvejyba susidomėjo gana vėlai, būdamas 35-erių, tačiau nuo tada meškerės iš rankų nepaleidžia jau 67 metus ir yra vadinamas seniausiu Didžiosios Britanijos meškeriotojų.

Kaip rašo žurnalas „Anglers Mail”, B. Teersas iki šiol dažnai keliauja prie netoli namų esančio tvenkinio, kuriame gaudo karpius. Didžiausia jo žuvis – prieš keletą metų šiame tvenkinyje sugautas maždaug 8 kilogramų svorio karpis, nors pastaruoju metu žvejybos veteranas tenkinasi gaudydamas kiek mažesnes žuvis.

Bobas pirmą kartą mūsų tvenkinį aplankė prieš gerą dešimtmetį, kai jau buvo perkopęs 90 metų amžių. Tuomet mano tėvas jam pasakė, kad galės žvejoti nemokamai, kai sulauks šimtmečio. Galbūt Bobas taip ilgai gyvena ir dėl to, kad galėtų pasinaudoti šiuo pažadu.
Scott Heaps

Plūdine meškere dažniausiai žvejojantis 102 metų amžiaus meškeriotojas viską stengiasi atlikti pats, tiesa, dabar jam jau sunkoka į žūklės vietą sumesti jauką. Tai jam padeda padaryti ilgaamžį į žūklę dažniausiai lydintis sūnus, neseniai atšventęs 70 metų jubiliejų. Kartais į žūklę drauge keliauja net penkios Teersų kartos.

„Bobas pirmą kartą mūsų tvenkinį aplankė prieš gerą dešimtmetį, kai jau buvo perkopęs 90 metų amžių. Tuomet mano tėvas jam pasakė, kad galės žvejoti nemokamai, kai sulauks šimtmečio. Galbūt Bobas taip ilgai gyvena ir dėl to, kad galėtų pasinaudoti šiuo pažadu”, - juokėsi B. Teerso pamėgto tvenkinio savininkas Scottas Heapsas.

Daugiau apie seniausią Anglijos žvejį ir jo laimikius skaitykite ČIA.