Gary Thomas tapo organizacijos „Angling Trust“ Žuvininkystės reikalavimų paramos tarnybos nariu. Ši tarnyba bendradarbiauja su Aplinkosaugos agentūra ir yra išlaikoma iš pajamų, gaunamų už žvejybos leidimus.

„Tai yra nuostabi ir jaudinanti galimybė padėti siekti pokyčių ir prisidėti apsaugant mūsų žuvininkystę. Laukia daugybė darbo, ir aš nekantrauju kuo greičiau imtis šio iššūkio“, – sakė G. Thomas.

Buvęs policijos pareigūnas užtikrins tvirtesnius ryšius ir dalijimąsi informacija apie brakonieriavimo atvejus tarp organizacijos, Aplinkosaugos agentūros ir policijos. Jis taip pat vadovaus vadinamajai „Anglin Alert“ sistemai: jos pagalba galima greitai identifikuoti ir reaguoti į brakonieriavimo atvejus.

Ne kartą už savo darbą apdovanoto G. Thomo pagrindinės profesinės sritys buvo žvalgyba ir darbas kaimiškosiose vietovėse. Nuo 2000-ųjų iki pat savo išėjimo į pensiją 2015-aisiais G. Thomas ėjo detektyvo seržanto pareigas.

Buvęs policijos pareigūnas, tapęs aktyviu kovotoju su brakonieriais, yra vedęs ir turi keturi sūnus. Didžiausi jo pomėgiai – žvejyba, golfas, žygiai kalnais, paukščių stebėjimas ir sportas.