Neprisikviesti „mažųjų draugų“

Pirmas žingsnis, norint išvengti žūklės žuvų „vaikų darželyje“, yra šerti žūklavietę stambesnės frakcijos jauku. Tai gali būti įprastas birus, sudarytas iš stambesnių komponentų arba granuliuotas jaukas. Šerti šutintais kukurūzais, žirniais, kviečiais, kanapėmis taip pat galima, tačiau reikia būti atsargiems su pašaro kiekiu. Karščiausiais vasaros mėnesiais puikią žūklavietę galima tiesiog sugadinti padauginus tokio tipo jauko. Dėl aukštos vandens telkinių temperatūros pašaras pradės rūgti.

Žvejoti augalinės kilmės masalais

Tai – senas, laiko patikrintas būdas smulkmei „atsijoti“. Kukurūzai, kviečio grūdai, žirniai, duonos ir batono minkštimas gali „padovanoti“ stambesnį laimikį. Bet kartais ir jie nepadeda. Modernus ir kartais daug efektyvesnis šių laikų augalinės kilmės masalų atitikmuo būtų visokio plauko granulės – peletės. Naudojamos su silikonine gumyte, „plauko“ sistemėle ar tiesiog veriamos ant kabliuko (minkšto tipo), jos gali pradžiuginti meškeriotoją „solidžiomis“ žuvimis.

Išbandyti dirbtinius masalus

Nors Lietuvoje, išskyrus gal karpininkų luomą, mažai kas tokio tipo masalus naudoja, tačiau platesniame pasaulyje tai yra plačiai naudojamas ginklas kovoje su mažosiomis „piranijomis“. Iš plastiko pagaminti kukurūzų grūdai, musės lervos yra visiškai neįveikiamas grobis smukesnėms žvynuotosioms. Tokio tipo masalai gali būti naudojami tiek vieni, tiek kartu su natūraliais masalais. Ypač plastikiniai masalai tampa efektyvūs juos naudojant su plauko „sistemėle“.

Nejudrus masalas

Tai – vienas iš pagrindinių žvejų sportininkų būdų, kaip sugauti didesnę žuvį varžybų metu. Plikytos musės lervos, jų kokonai gali atnešti sėkmę.

Tinkamai parinktas ir sudrėkintas jaukas

Norint sugauti didesnę žuvį, reikia pasirinkti ne tik stambesnės frakcijos jauką, tačiau ir tinkamai jį sudrėkinti. Tokiam tikslui naudojamas pašaras turi būti sudrėkintas taip, kad įmestas į vandenį pasiskleistų tik atsitrenkęs į dugną ir nesukeltų didelio jauko dalelių debesio. Gyvūninės ir augalinės kilmės priedai, tokie kaip karpyti sliekai, plikytos musės lervos, konservuotos kanapės ar kukurūzai taip pat padidina tokio tipo jauko efektyvumą.