1. Ieškokite žuvingų vandens telkinių

Prisiminkite, keliaudami į žūklę su vaikais privalote paaukoti dalį savo malonumo. Net jei nemėgstate žvejoti žuvų gausiuose tvenkiniuose, jūsų vaikai tikrai įvertins, jei išsirinksite paprastą vandens telkinį, kuriame apstu potencialių laimikių. Smalsiam ir judriam vaikui kiekviena laukiant praleista minutė tęsiasi amžinybę, tad kuo dažniau žūklė palepins mažuosius kibimais, tuo ilgiau jie išlaikys dėmesį.

2. Pasirinkite nesudėtingus būdus

Paprasta plūdinės meškerės sistemėlė yra tai, ko ieškote, jei ketinate leistis į žvejybą su vaikais. Mažiesiems meškeriotojams dabar svarbu įgyti tvirtą žinių pagrindą ir išmokti elementariausias žūklės technikas. Pro įrangą šį kartą palikite namuose.

3. Neužsisėdėkite

Taip, žinome, kaip jūs svajojote visą savaitgalį praleisti prie ežero, laukdami trofėjinio laimikio. Pataupykite šias aistras žvejybai su bičiuliais. Meškeriodami su vaikais neužtrukite, pirmosioms žūklėms užteks ir poros valandų. Verčiau skirkite šiai pramogai trumpesnį laiką ir palaukite, kol vaikai patys paprašys kelių papildomų minučių. Taip laimėsite jų susidomėjimą.

4. Dydis nesvarbu

Neieškokite vandens telkinių, kuriuose plaukioja vien „dinozaurai“. Jūsų vaikai dar nėra pasiruošę trofėjiniams laimikiams. Verčiau ieškokite nedidelių laimikių, o kiekvieną vaiko sugautą žuvį apdovanokite pasididžiavimu ir džiaugsmo šūksniais.

5. Nenaudokite šio laiko savo malonumui

Jei svajojate, kad jūsų atžala ateityje taps puikiu žvejybos partneriu, pasiruoškite bent keletą žvejybų paaukoti vien treniruotėms. Sutelkite dėmesį į pirmuosius vaiko bandymus žvejoti, kantriai pamokykite įvairių būdų. Tai – vaikų laikas, jūsų malonumas ateis vėliau.

6. Leiskite klysti

Žinome, kad tikėjotės vaikus žvejosiant nepriekaištingai nuo pirmųjų metimų. Jūs vaikystėje tikrai turėjote tą natūralų pajautimą, kaip reikia žvejoti, o juk visa tai perduodama genais, tiesa? Galvokite dar kartą ir pasiruoškite klaidoms, supainiotam valui, nutrauktiems kabliukams ir kitoms pirmųjų žvejybų linksmybėms.

7. Skatinkite

Džiaukitės kiekvienu bandymu ir laimikiu. Nešykštėkite komplimentų. Mažieji žvejai neliks jums už tai skolingi.

8. Surenkite iškylą

Po intensyvaus darbo visi mėgsta būti palepinti. Surenkite vaikams iškylą gamtoje su jų mėgstamiausiais valgiais ir gėrimais. Po žvejybos jie tikrai bus išalkę, be to, taip pademonstruosite, kad gamtoje galima rasti daugybę užsiėmimų ir malonumų.

9. Skiepykite meilę gamtai

Vaikai dažniausiai žvejoja intuityviai Juos domina pats procesas ir iš jo gaunamas malonumas, o ne gyvūnų žudymas. Net jei vaikams pavyko sugauti keptuvės dydžio žuvį, visai nebūtina ją ten ir padėti. Verčiau pamokykite „pagavai-paleisk“ principų, papasakokite apie vandenų gyventojas ir jų nešamą naudą. Idealu, jei pavasarį ar vasarą nusivesite vaikus pažiūrėti