Paskutinė varžybų diena sumaišė kortas daugeliui turnyre dalyvavusių žvejų. Visiškai pasikeitus klimato sąlygoms daugelyje žvejų navigatoriuose pažymėtų taškų žuvies tiesiog neliko, tad šį kartą ne tik žvejų meistriškumas ir masalų kokybė lėmė nugalėtojus. Svarbiausias dienos veiksnys buvo paprasčiausia sėkmė.

Fortūna visiškai nusisuko nuo Andrev Pukstys – Vyčio Baranausko ekipažo. Jų vietose žuvies tiesiog nebuvo ir vyrai, išvargę visą dieną, turėjo vos vieną kibimą. Deja, netgi jo realizuoti nepavyko. Dienos įskaitoje ši nesėkmė nubloškė komandą į turnyrinės lentelės dugną, o galutinėje rikiuotėje komanda smuktelėjo į trisdešimt septintąją vietą. Beliko guostis tuo, kad vienuolika komandų pasirodė dar prasčiau.

Ne itin gerai sekėsi ir kitai mūsiškių komandai. Nors Evaldas Skablauskas ir Vilmantas Nešukuotis tą dieną neliko su visišku nuliu, tačiau normos žvejams sugaudyti nepavyko ir jiems teko tenkintis dvidešimt penktu dienos rezultatu. Jei ne toji nelemta pirmoji varžybų diena, kai buvo parodytas tik keturiasdešimt trečias rezultatas, mūsų vyrai galėjo pakilti žymiai aukščiau, nei dabar pasiekta dvidešimt devintoji vieta bendroje įskaitoje.

Geriausiai iš lietuvių sekėsi Janui Prialgauskui su Evaldu Bubuliu. Jų navigatoriuose pažymėtuose taškuose žuvies buvo, o ir meistriškumo ją suvilioti vyrams nepristigo. Vyrai džiaugėsi ir savo maskavimosi rezultatais. Kadangi jų vietų konkurentai nesusekė, jie galėjo, kaip ir kiekvieną dieną, valanda kita anksčiau užsidaryti ir ramiai plaukti į krantą. Truputį nusivylę žvejai buvo tik dėl vieno – nepavyko įkirsti bonuso. Trofėjinės žuvys būtų kilstelėjusios komandą žymiai aukščiau. Tačiau ir užimta šeštoji vieta paskutinės dienos rikiuotėje garantavo gerą bendrą rezultatą ir patekimą į prizinio fondo dalybas. Tačiau krante jų laukė nemalonus teisėjų siurprizas.

Jau atvykus į apdovanojimo ceremoniją, teisėjai pranešė, kad viena foto iš jų pirmosios žūklės dienos yra neteisinga – ešerys pakėlęs uodegą. Tiesą pasakius, ešerys joje atrodė truputį mažesnis, nei buvo iš tikrųjų, bet organizatoriai nutarė visai neįskaityti šios žuvies, nors buvo ir kitų, teisingų, šito dryžuotojo nuotraukų. Kitos komandos taip pat turėjo blogų foto, bet nuobauda buvo pritaikyta tik lietuviams. Verta paminėti, kad pagal varžybų nuostatas visos pretenzijos, tiek iš vienos, tiek ir iš kitos pusės, galimos tik iki tos pačios dienos 18 val., tad organizatoriai patys jas pažeidė, bet... prieš vėją nepapūsi.

Stebėjusius varžybas online režimu taip pat nustebino faktas, kad besibaigiant trečiai varžybų dienai prapuolė visi rezultatai. Tai privertė sunerimti. Praėjus dviem dienoms atsirado tik bendrų rezultatų lentelė, o visa varžybų eiga dingo. Na, matyt, nesklandumų pasitaiko ne tik pas mus. Kita vertus, nėra taip lengva rengti varžybas, tad ir itin pykti dėl nesklandumų nevertėtų.

Perskaičiavus visų dienų rezultatus, pirmosios dienos keturioliktąją vietą pakeitus į devynioliktąją, mūsų žvejams teko nusivilti, nes iš septintosios vietos bendroje įskaitoje jie nukrito į vienuoliktą ir liko be nieko (o tikėjosi dalyvauti prizų dalybose). Tačiau vyrai vis tiek pamatė, kad su grandais galima kovoti kaip lygus su lygiu, tad belieka laukti naujų batalijų.

Pirmąją vietą varžybose užėmė vokiečių ekipažas. Jų tautiečiai, kurį laiką dalijęsi tarpusavyje pirmą – antrą vietas, paskutinę varžybų dieną buvo aplenkti mūsų kaimynų latvių. Tad belieka pasveikinti „braliukus“ su garbinga antrąja vieta.

Daugiau apie varžybų eigą skaitykite: