Seimo narys Simonas Gentvilas teikia savo „pataisytą“ pataisų variantą, kuriame žvejams verslininkams likimas yra gerokai palankesnis. Jose išbraukiamas punktas: „Verslinė žvejyba draudžiama Baltijos jūros priekrantėje 300 m nuo jūros kranto linijos, išskyrus specializuotą stintų, strimėlių, grundalų žvejybą, 3 km spinduliu nuo valstybinio Klaipėdos jūrų uosto šiaurinio ir pietinio molo galų ir 1 km spinduliu nuo Šventosios upės žiočių draudžiama, išskyrus specializuotą stintų , strimėlių ir grundalų žvejybą“ ir paliekamas punktas: „Verslinės žvejybos jūrų vandenyse tvarką nustato žemės ūkio ministras“. Visa tai argumentuojama konstitucinėmis teisėmis ir konsultacijomis su tų pačių žvejų verslininkų asociacija, neminint jokių konsultacijų su žvejais mėgėjais ar vandens sporto atstovais (jiems Baltijos jūroje mirkstantys tinklai kelia didžiulį pavojų sveikatai ir gyvybei).

Be to, penktadienį, birželio 15 d. 11 val., Klaipėdoje, miesto rotušėje (Danės g. 17) organizuojamas žvejų verslininkų įmonių ir žuvininkystės tarnybos atstovų susitikimas su miestiečiais. Jame, žinoma, bus bandoma verslinę žūklę nupiešti „pačiomis gražiausiomis spalvomis“.

Pastarosiomis dienomis išryškėjo dar vienas faktas, verčiantis abejoti žvejų verslininkų morale bei metantis didžiulį šešėlį jų „luomui“. Tai jau turbūt visiems, skaitantiems naujienas internete, matytas kraupus vaizdas – pajūry rasta nupjauta ruonio galva. Pasak „Vakarų Ekspreso“ portalo straipsnio ir jų kalbinto ekologo Erlando Paplauskio, cituojam: „Šitaip nupjauti ruoniui galvą galėjo tik žmogus, ne laivo propeleris ar tinklai. Sunku pasakyti, ar gyvūnas buvo specialiai medžiojamas, ar pateko į žvejų tinklus ir buvo sudorotas. Ne paslaptis, kad ant ruonių pyksta žvejai, kad gyvūnai sudrasko jų tinklus ir sunaikina laimikį. Tačiau ne visi žvejai imasi nusikalstamos veiklos. Tai padarė konkretus asmuo. Žinia, kad ruonių mėsa – tinkamas valgyti produktas. Galbūt gyvūnas buvo išskrostas ir paimta jo mėsa, o galva nupjauta ir išmesta. Kam dar pjauti ruoniui galvą?“ Taigi, labai didelė tikimybė, kad tai galėjo padaryti vienas iš žvejų verslininkų.

Kitas vakarų Lietuvos portalas „Klaipėda“ yra dar griežtesnis, cituojam: „Gamtosaugininkai turi rimtų įtarimų, jog su ruoniais sąskaitas suvedinėja vietiniai žvejai“. Be to straipsnyje pabrėžiama: „ Šiais metais tai jau septintas negyvas ruonis, prie kurio žūties rankas pridėjo žmonės.“