Guy'us Mantonas gaudė karpius tolimojo užmetimo meškere su waggler tipo plūde. Įkirtęs neblogą žuvį jau buvo ją pritraukęs prie kranto, kai karpis staiga išsivadavo nuo kabliuko. Kadangi valas ir sulinkęs meškerykotis staiga atsipalaidavo, visa sistema lyg paleista iš lanko šovė kranto link. Deja, waggler plūdė, kuri ir sukonstruota taip, kad skrietų lyg strėlė, pataikė tiesiai į kairiąją akį ir į ją įsmigo.

„Mane operavo tris valandas, deja, medikai negalėjo nieko padaryti, kad ta akimi ir toliau matyčiau, tad jie tiesiog sudėjo ją taip tvarkingai, kaip buvo įmanoma. Šią savaitę sužinosiu, ar nesveikoji akis galės likti savo vietoje, ar teks dėtis stiklinę”, - britų žūklės žurnalui „Anglers Mail” atvirai pasakojo nelaimingasis meškeriotojas.

Nepaisant šios nelaikės, G. Mantonas nepraranda optimizmo ir sako, kad atsitinka ir baisesnių dalykų. Vyras džiaugiasi, kad jam nebus uždrausta vairuoti, nes po poros savaičių jau ketina vėl važiuoti į žvejybą.

„Situacija, kai atsipalaidavusi sistema lekia į tave, žinoma visiems žvejams. Bet patarčiau į tai žiūrėti atsargiau ir pavojingiausiu momentu bent jau pasukti galvą, kad nenutiktų kaip man”, - kolegas žvejus perspėjo G. Mantonas.