Siūlymu uždrausti masalui naudoti gyvą žuvelę nepatenkinti meškeriotojai sukūrė internetinę peticiją, kuria reikalauja atsisakyti tokių ketinimų.

„Mes, žvejai mėgėjai, kreipiamės į sprendimus priimančias atsakingas institucijas, prašydami, neuždrausti žvejybos gyva žuvele, kadangi tai liečia didelę dalį mūsų žvejų mėgėjų, kurie myli gamtą, laikosi įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, toleruoja iki šiol teisėtus visus mėgėjų žvejybos būdus, puoselėja rekreacinę (poilsinę) žvejybą. Manome, kad draudimas žvejoti gyva žuvele pažeistų teisėtus poledinės žūklės mėgėjų interesus, žvejojančių rudenį Nemune vėgėles, gaudančius kitas plėšriąsias žuvis (ešerius, sterkus, šamus ir kt.) interesus”, - rašoma peticijos tekste.

Parašus renkantys meškeriotojai taip pat teigia, kad įvertinę Skandinavijos šalių pavyzdį, nemano, jog lydeka yra labai vertinga žuvis, kurios žvejybai reiktų griežtinti apribojimus.

„Galbūt reiktų riboti gaudyti didesnes kaip 5 kg lydekas, kurios gyvojoje gamtoje yra geri reproduktoriai, o ir taip dauguma žvejų tokias senas lydekas paleidžia dėl prastų maistinių savybių”, - tikina peticijos autoriai.

Kaip portalas KABLYS.lt jau rašė, vasario mėnesį galimi žūklės taisyklių pakeitimai, tarp jų ir siūlymas uždrausti žūklę gyva žuvele, buvo pristatyti Mėgėjų žūklės tarybai. Dabar juos svarstys speciali Lietuvos meškeriotojų sąjungos darbo grupė, kuri savo išvadas žada pateikti birželio
mėnesį.