Kaip rašo britų leidinys „Mirror”, penki jauni keliautojai su vietiniu kapitonu buvo išsiruošę į dešimties dienų poilsinę ir žvejybinę kelionę. Deja, ji baigėsi dviejų iš jų mirtimi. Sugavę fugu vadinamą žuvį jie nusprendė ją čia pat ir išsikepti.

Pamatęs, ką jie ruošiasi daryti, laivo kapitonas įspėjo, kad ši žuvis nuodinga, bet keliautojai jo nesiklausė. „Aš pasakiau, kad šios žuvies nevalgytų, bet jie mane ignoravo. Ką dar galėjau padaryti?” - sakė 62-iejų kapitonas.

Užteko vos kelių kąsnelių fugu žuvies mėsos ir ikrų, kad ją valgę keliautojai imtų siaubingai vemti, o iš burnų dribti putos. Mirtis juos pasiglemžė akimirksniu, dar vienas jų draugas, žuvies valgęs labai nedaug, atsidūrė ligoninėje, bet medikai daug vilčių išgyventi neduoda.

Fugu žuvų nuodai yra stipresni už kalio cianidą, tačiau specialiai ją išpjausčius ši žuvis Japonijoje laikoma delikatesu. Tačiau ją ruošti gali tik specialias licencijas turintys virėjai, nes menkiausia pjaustytojo klaidelė baigiasi valgytojo mirtimi.