Pirmiausia, reikia žinoti, kad muselinis valas yra sunkus ir metame jį, ne dirbtinę muselę, o muselinis meškerykotis veikia kaip katapulta. Taigi, pagal visus fizikos dėsnius, sunkų daiktą numesti galime, o pasinaudojus jėgos pečiu arba, paprasčiau tariant, katapulta, numesti galime dar toliau. Tai supratę galite drąsiai imti muselinį meškerykotį į rankas ir pasinaudoti 5 patarimais.

1.PATARIMAS Šepetėlio taisyklė

Įsivaizduokite, kad turite rankose dažymo šepetėlį, pamerkiate jį į dažus ir norite užtėkšti juos ant sienos? Ką darote? Greitėjančiu rankos judesiu darote mostą ir staigiai sustabdote ranką, dažai lekia ir tęškiasi į sieną.

Dabar paimkite muselinę meškerę su šiek tiek išleistu valu ant žemės, kilstelkite jį ir padarykite panašų judesį, kaip su dažų šepetėliu. Pamatysite, kaip valas ima ir nuskrieja tolyn. Greitėjantis judesys ir staigus stabdymas ir yra mėtymo museline meškere esmė.

2.PATARIMAS Švytuoklės arba metronomo principas

Jeigu per alkūnę sulenkta ranka darysite „šepetėlio judesį“ pirmyn ir atgal, pastebėsite, kad ore pasidaro savotiška švytuoklė. Vėl paimkite meškerę, dalį muselinio valo pakelkite nuo žemės ir per alkūnę sulenkta ranka darykite judesį atgal. Palaukite, kol valas beveik išsities, tada darykite tą patį judesį pirmyn, palaukite, kol vėl išsities, ir darykite judesį atgal vėl ir t.t. Jei ore jūsų sulenkta ranka nupiešia savotišką švytuoklę, o judesiai primena veikiantį metronomą, jūs jau supratote, kaip reikia mėtyti museline meškere!

3.PATARIMAS Naudokite WF tipo valą

Museliniai valai dažniausiai būna dviejų tipų konusiniai, į abu galus plonėjantys (žymimi raidėmis DT), ir turintys svorį vienam gale, arba vadinamo torpedinio tipo (žymimi raidėmis WF). Pastarojo tipo valai taip pat būna skirtingi, su įvairaus ilgio galais arba vadinamomis „galvomis“. Mėtymo pradžiamoksliui rinkitės WF tipo valą su kiek galima trumpesne „galva“. Kodėl? Vėlgi, elementari fizika, koncentruotas svoris viename valo taške leis lengviau jį numesti.

4.PATARIMAS Naudokite viena klase sunkesnį valą

Taip pat reikia žinoti, kad museliniai meškerykočiai, kaip ir kitose meškeriojimo disciplinose, yra suskirstyti į tam tikras klases, žymimi # ir skaičiumi, todėl pasirinkę aukso viduriuką (tarkim, #4 ar #5), rinkitės #5 ar #6 klasės valą. Tai leis labiau apkrauti meškerykotį ir lengviau iškatapultuoti valą.

5.PATARIMAS Eikite į renginius ir parodas

Nors šiais laikais internetas ir jo portalai mirga nuo visokių patarimų ir įvairių video „Kaip…?“, visgi „gyvas“ pavyzdys, kaip tai daro tikri meistrai, yra nepakeičiamas. Jeigu perskaitę šiuos patarimus kažko nesuprasite, o visagalis Youtube jums taip pat negalės padėti, nueikite į vieną kitą muselinės žūklės renginį ar parodą. Ten tikrai rasite atsakymus į jus dominančius klausimus, o bilietui išleisite vos kelis eurus.