Liepa — karpių gaudymo metas, nors ši žuvis neblogai kimba ir visą rugpjūtį. Sekliuose vandens telkiniuose karpius gaudyti galima jau po vyšnių žydėjimo. O tikra žūklė prasideda po neršto ir tęsiasi iki atšąla. Turbūt apie nieką nėra tiek daug rašyta, kaip apie karpių gaudymą, tad užteks paminėti, kad ši žuvis yra šilto vandens mėgėja, todėl intensyviausiai maitinasi ir geriausiai kimba antrojoje vasaros pusėje.


Visokiausių gudrybių prasimano žvejai, norėdami apgauti šią stiprią ir „solidžią”, net iki poros dešimčių kilogramų ir daugiau užaugančią žuvį. Pasirenkami ploni valai, kurie ne visada pasiteisina, nes paprasčiausiai nutrūksta, minkšti kaproniniai pavadėliai, masalai su papildomu kabliuku, kurį karpis įsiurbia nieko neįtardamas. Pačiam šio būdo išbandyti neteko, bet kažkur skaičiau, kad pavadėlis kartais tyčia daromas net degtuko storio, ir karpis, nesitikėdamas iš žvejo tokio akiplėšiško akibrokšto, apgaunamas.

Klasikinis masalas, žinoma, yra virta, kuo nors, pavyzdžiui, medum ar aliejumi, paskaninta bulvė. Kaip ir dauguma karpinių žuvų, karpis mėgsta saldų maistą. Šiaip ši žuvis visaėdė. Tikrai geras masalas karpiams, ir ne tik jiems, yra bulvė su manų kruopomis. Nors karpį galima priskirti dugninėms žuvims, masalą jis dažnai griebia ir iš aukščiau.

Nemažų karpių su draugu pagavom tokiu būdu: gana seklioje vietoje, kur gylis siekė vos daugiau negu vienas metras, 0,2 mm valą su bulve ant kabliuko guldydavome ant retai augančių vandens lelijų lapų. Jaukas kabodavo nugrimzdęs kokių 40 – 60 cm gylyje, o mes laukdavome sėdėdami pasislėpę už aukštos pakrantės žolės, aišku, prieš tai žuvis pašerdavome.

Tačiau liepos ir rugpjūčio mėnesiai yra ir pats geriausias metų laikas ešeriams gaudyti spiningu. Kartais, ypač gaudant sekliuose ežeruose, būna tokių dienų: karšta, saulė, kaip sako, žeme ridinėjasi, lydekos ir taikios žuvys tūno kažkur nulindusios, o ešeriai griebia vos ne kas metimą.

Labai įspūdinga ešerių žūklė spiningu šiuo metų laiku būna ir Kuršių mariose. Čia medžiojančių ešerių būrius išduoda besisukinėjančios žuvėdros. Vietiniai ir atvykę žvejai žvejoja kiek stambesniais įrankiais. Prie valo pririšamas nemažas svarelis, o aukščiau keli trumpi pavadėliai su blizgančia medžiaga apsuktais kabliukais.

Gowild.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Ūsuotąją torpedą – plūdine

2018-08-20 11:03 Pasidalijimų 11 Komentarų 1

Kaip suvilioti ungurį?

2018-08-14 10:27 Pasidalijimų 47 Komentarų 16

Žvejys - klajoklis: kas privalo būti jo kuprinėje

2018-08-05 17:25 Pasidalijimų 6 Komentarų 3

Kaip valdyti paviršinį masalą

2018-08-04 16:15 Pasidalijimų 13 Komentarų 1

Kaip ir kodėl turi judėti masalas?

2018-08-03 10:00 Pasidalijimų 100

Kaip pradėti gaudyti feederiu?

2018-08-08 10:50 Pasidalijimų 95 Komentarų 1

Geriausi žūklės pasirinkimai liepą

2018-07-20 18:35 Pasidalijimų 24 Komentarų 1