Pirmas žingsnis: raskite žuvis

Tai gali būti lengviausia užduotis, siekiant karpius meškerioti kitaip. Karpiai turi įprotį šokinėti iš vandens, rausti dugną ir drumsti vandenį ar saulėtomis dienomis tiesiog tingiai plaukioti vandens paviršiuje. Jei tik karpių vandens telkinyje yra nemažai, tikrai ilgai netruksite, kol juos aptiksite. Visi žuvų pasirodymo ženklai signalizuoja, kad ta vieta yra gera.

Antras žingsnis: plūdė – labai svarbu

Šiuo būdu karpiai gaudomi plūdine meškere, be to, žūklė labai dažnai vyksta prie pat vandens paviršiaus, tad be tinkamos plūdės neišsiversite. Geriausios plūdės šiam žūklės būdui yra tos, kurios pagamintos iš skaidraus plastiko. Jos vandenyje beveik nepastebimos, todėl arti vandens paviršiaus plaukiojančioms žuvims nekelia įtarimų. Naudojant skaidrias plūdes kibimų sulaukiama tikrai daugiau nei tuomet, kai prie valo prikabinta kas nors ryškaus.

Trečias žingsnis: pamirškite galingiausius kotus

Gaudant karpius šiuo būdu retai prireikia itin tolimų metimų, o ir švaistyti šimtgramines šėryklas nėra jokio reikalo. Tad ir galingiausi karpiniai kotai nereikalingi. Be to, priešingai nei žvejojant dugnine, valas šiuo atveju neguli ant dugno ir yra geriau pastebimas žuvims. Tad vietoje pinto valo teks naudoti monofilamentinę ar fluorokarbono giją. Visą sistemą mėtyti liaunesniu kotu bus paprasčiau, metimai bus tikslesni.

Ketvirtas žingsnis: koks masalas geriausias?

Gaudant karpius plūdine meškere arti vandens paviršiaus, nėra geresnio masalo nei paprasčiausia duona. Labai svarbu, kad tai ir itin universalus masalas. Jei ant kabliuko užversime duonos su plutele gabaliuką, turėsime ant vandens paviršiaus plaukiojantį masalą. Nuleidę svarelį kiek žemiau, jau turėsime masalą, kuris lengvai plevens po vandeniu, plaikstomas srovių. Kartais karpiai labiau nori vienaip, kartais – kitaip pateikto masalo. Be to, duona gerai sugeria įvairius atraktorius, tad erdvės eksperimentavimui atsiranda labai daug.

Penktas žingsnis: būkite nepastebimas

Kai karpiai plaukioja vandens paviršiuje, jie puikiai mato, kas vyksta virš jo ir krante. Todėl meškeriotojas turi būti nepastebimas, slėptis už kokio krūmo ar panašiai. Ypač verta atsitraukti toliau nuo kranto ir veiksmą stebėti iš atokiau. Karpiai masalą paprastai griebia godžiai, patys pasikerta, tad pribėgti prie meškerės tikrai suspėsite. Tiesa, verta palikti atlenktą ritės lankelį ar įjungti vadinamąjį baitrunerį, jei ritė tokį turi. Priešingu atveju po kibimo vandenyje gali atsidurti visa jūsų meškerė.