D. Gale'as prieš kurį laiką viename žvyro karjere per vieną dieną sugavo du ešerius, kurie svėrė po daugiau nei 2,3 kilogramo. Be to, tą pačią dieną jis dar sugavo 1,5 kg ir 1 kg ešerius, taip pat – labai įspūdingą 5,2 kg karšį. Ir tai dar ne viskas – Danui tądien dar užkibo du lynai, didesnysis svėrė 3,5 kilogramo.

Apie tai, kaip jam pavyko pasiekti tokį rezultatą meškeriotojas papasakojo anglų žūklės žurnalui „Anglers Mail”.

Taigi D. Gale'as naudojo paprasčiausią feeder tipo dugninę meškerę. Į šėryklėlę gana uždarą ir jauką lėtai atiduodančią šėryklėlę kimšo su žemėmis sumaišytus kapotus sliekus, musės lervas ir jų kokonus.

Tačiau pagrindinė meškeriotojo paslaptis – tai vienas triukas, kurį jis nusižiūrėjo iš karpininkų. Žvejys tiesiog pasiėmė galingą kotą ir valo gale pririšo vadinamąją spombą – jaukinimo raketą. Į ją D. Galeas taip pat bėrė karpytus sliekus, musės lervas ir kokonus.

Jaukinimo raketos atsidaro vos atsitrenkusios į vandenį, tad reguliariai jaukindamas tokiu būdu pasiekė, kad virš jo kabliukų nuolat tvyrotų gardžių mėsiškų kąsnelių debesis. Kita vertus, neatmestinas variantas, kad ešerius priviliojo ne pats jaukas, o juo susidomėjusi smulkmė. Ji ant dugno gulinčio masalo neliesdavo, nes buvo užsiėmusi musės lervų rankiojimu viduriniuose vandens sluoksniuose. O štai ešeriai į siūlomą slieką nespjaudavo.

Bet kokiu atveju žūklėje nuolat verta išbandyti ką nors naujo. Nestandartiniai sprendimai kartais gali duoti stulbinančių rezultatų.