Kanados meškeriotojai per ilgas ir šaltas šios šalies žiemas taip pat labai mėgsta gaudyti ešerius. Ir jie teigia, kad poledinėje žūklėje drop-shot metodas yra ne mažiau veiksmingas nei atvirame vandenyje.

Tiesa, kažkuo panašaus į drop-shot galima laikyti ir Lietuvoje naudojamą žūklės būdą, kai aukščiau velniuko ar blizgutės rišamas trumpas pavadėlis, o prie jo rišama uodo trūklio lervą ar šoniplauką imituojanti muselė.

Tačiau gaudant blizgute ar velniuku muselė judą labai aktyviai, o štai kanadiečių žiemą naudojamos drop-shot sistemėlės niekuo nesiskiria nuo vasarinių ir gaudoma jomis taip pat kaip vasarą – masalą virpinant vienoje vietoje.

Taigi imame svarelį ir rišame jį prie valo galo, kiek aukščiau rišame specialų drop-shot kabliuką ir belieka išsirinkti masalą. Štai čia ir pasirodo visi drop-shot privalumai prieš kitus poledinės žūklės būdus.

Šiuolaikinių minkštųjų silikoninių masalų yra begalės, tad ešeriui galime pasiūlyti mailiuką, slieką, kokią po vandeniu gyvenančią, pavyzdžiui, laumžirgio lervą, vėžiuką ar apskritai kokį fantastinį gyvį. Be to, dauguma tų guminukų turi kvapą ir skonį, papildomai viliojančius ešerius

Svarelis nuleidžiamas ant dugno ir virpinamas jautraus žieminio spiningėlio viršūne. Taip virpinamas svarelis sukelia dumblo debesėlį, kuris atkreipia ešerių dėmesį, o atplaukusios žuvys randa ir ant kabliuko užvertą skanėstą.

Tiesa, kanadiečiai valo gale taip pat kartais riša ne svarelį, o blizgutę, tačiau ja aktyviai nedirba. Toks sistemėlės variantas turėtų tikti žvejojant Kuršių mariose, kai tikimės, kad užkibs ne tik ešerys, bet ir vėgėlė.