Ilgos pauzės ir lėtas traukimas

Šiuo metu po ežerų ir tvenkinių vandens paviršiumi gyvybės iš tikrųjų yra mažai. Visos gyvybės formos juda lėtai ir melancholiškai, todėl ir mūsų masalai negali būti choleriško „charakterio“. Ilgos pauzės ir vos vos sukama ritės rankenėlė – tokia turi būti visa spiningo masalų animacija.
Kaip dar sulėtinti masalų judesius? Jei žvejojame silikoniniais masalais, derėtų pasirinkti kiek galima lengvesnį galvakablį. Taip „apginkluotas“ guminukas plastiškai plazdės vandens storymėje ir gundančiai vilios kad ir labai pasyviai nusiteikusią lydeką ar ešerį. Masalo forma irgi turi būti atitinkama. Šiuo metu geriausiai „dirba“ gan pilvoti arba plačią, tvisterio tipo, uodegėlę turintys silikoniniai masalai.

Tinkamos guminukų formos gaudant šaltame vandenyje

Jei vėlų rudenį labiau mėgstate meškeriojimo klasiką – vartikles – pasirinkite kiek galima platesnes ir pagamintas iš plonesnio metalinio lakšto. Dar labiau sulėtinti masalo skendimą galima naudojant kiek storesnį, nei įprasta pintą valą. Tačiau jei norime ypač lengvą masalą nuskandinti į didesnį gylį, teks elgtis atvirkščiai – rinktis gerokai plonesnį pintuką.

Schema. Žvejyba musele su spiningu

Voblerių šokiai

Spiningaujant lapkričio mėnesį, vertėtų išmėginti Shad tipo voblerius. Tokios dirbtinės žuvelės, net jas traukinat itin lėtai, tankiai virpa ir gundančiai vilioja plėšrūnus. Žvejojant tokiais vobleriais visai neprastai veikia monotoniška masalo vedimo technika: masalas užmetamas ir ritės rankenėlė iš lėto pradedama sukti.

Šalto vandens vobleriai

Mėgstantiems Twitch tipo voblerius, derėtų pasižvalgyti į neutralų plūdrumą turinčius masalus. Tokio tipo vobleriais galima faktiškai vienoje vietoje „žaisti“ masalu, jį įvairiai tampant ir traukant. Čia reikėtų vėl prisiminti melancholiškai flegamatišką masalų traukimo charakterį. Pauzės tarp voblerio patraukimo turi būti ilgos, o ir patys patempimai – ramūs.

Šiek tiek kitokie masalai

Kaip žinia, tokiu metų laiku visai neblogai lydekas meškerioja muselinės žūklės mėgėjai. Kodėl? Priežastis labai paprasta – lydekinės musės svoris. Kadangi ji beveik nieko nesveria, lyginant su įprastais spiningavimo masalais, ją galima tiesiog „pakabinti“ norimame gylyje. Tokie flegmatiški, banguoti muselės judesiai magiškai veikia tiek aštriadantes lydekas, tiek dryžuotuosius plėšikus – ešerius. Tai kodėl nepabandžius tokio tipo masalo žvejojant spiningu?

Spiningo muselė lydekoms

Patogiausia dideles spiningavimui skirtas muses rišti ant ofsetinių ar paprastų vienšakių kabliukų. Svoriui, kad muselę galėtume užmesti, patarčiau naudoti kūlverstuko tipo spiningo svarelį. Jį galima tvirtinti ne tik prieš kabliuką bet ir prieš plieninį ar iš fluorokarboninio valo pagamintą pavadėlį. Beje, jis turėtų būti gerokai ilgesnis, nei įprastai spiningaujant. Museles lydekos gan agresyviai griebia ir kartais gali nukąsti pagrindinį valą, jei pavadėlis nėra bent jau 40 cm ilgio.