Pasak C. Mithello, svarbiausias dalykas rudenį yra rasti tas zonas, kuriose žuvys maitinasi. Vietos keitimas žūklės metu atima daug laiko, tad geriau iškart jaukinti keliuose taškuose. Taip ne tik greičiau bus atrastos vietos, kuriose žuvų yra daugiau, bet ir bus galima atrasti jauką, kuris tądien dirba geriau.

C. Mitchellas iškart jaukina mažiausiai du taškus, bet dar dažniau – tris ar net keturis. Kiekvienam taškui parenkamas kitoks jaukas ir kitokia jaukinimo taktika. Gaudoma dviem meškerėmis, tai padeda greičiau atsirinkti jauką ir vietą, kurioje kimba dažniausiai.

Taškas nr. 1

Šis taškas dažnai tampa pagrindine žūklės vieta. C. Mitchellas pradėdamas žūklę į jį meta labai nedaug skurdaus jauko. Pasak jo, papildyti vietą jauku visada bus galima, o štai perjaukinus to ką sumetėte, jau nebeištrauksite. Po pirminio negausaus jaukinimo stebima žuvų reakcija. Sulaukus pirmųjų kibimų, vėl metamas nedidelis kiekis jauko. Toks negausus jaukinimas tęsiamas visą dieną.

Taškas nr. 2

Naudojamas tas pats jaukas, tačiau jis papildomas stambiais mėsiškais kąsniais – karpytais sliekais. Pirminis jaukinimas gausesnis, tačiau paskui jauko nepapildoma ilgesnį laiką, valandą ar kiek ilgiau. Dažniau šis taškas jaukinamas, jei ir žuvys kimba dažniau. Visgi, anot C. Mitchello, vieta su karpytais naktiniais ar mėšliniais sliekais dažniau prabyla kiek vėliau, bet joje pasirodo stambesnės žuvys.

Kiti taškai

Šie žūklės taškai bus naudojami, jei nesuveiks du pirmieji, tad juose galima imtis eksperimentų. Keisti jauko sudėtį, pažaisti su įvairiais kvapais ar skirtingais stambesniais priedais nuo plikytų musės lervų iki įvairių pelečių ar grūdų.

Kiti svarbūs niuansai

C. Mitchellas įsitikinęs, kad jaukas rudeninei žūklei turi būti skurdus ir tamsus. Abi šios savybės pasiekiamos naudojant žemes. Kuo šaltesnis vanduo, tuo daugiau maišomą žemių ir mažiau jauko. Atplaukusios žuvys turi ne pasisotinti, o sukiotis jaukinimo vietoje ir rankioti smulkias maisto daleles. Masalas taip pat turi būti smulkus, dabar tikrai nėra geriausias metas ant kabliuko verti kelis
sliekus ar vėrinį kukurūzų.