„Tik atvykęs į Daniją gaudžiau mokamuose tvenkinukuose, kurie čia labai populiarūs. Tai nedideli tvenkiniai, į kuriuos prileidžiama vaivorykštinių upėtakių. Tada pamažu pradėjau domėtis galimybe pažvejoti laukiniuose ežeruose. Pirmos žūklės spiningu nenuvylė, nes plėšrūnų čia išties knibždėte knibžda”, – portalui KABLYS.lt pasakojo Dinas.

Vis dėlto nei mokami tvenkiniai, nei lydekų ir ešerių gaudymas iki galo žvejiškos aistros nenumalšino, nes Dinui labiausiai prie širdies – dugninė meškerė. Padedamas draugų meškeriotojas išsiaiškino kelis ežerus, kuriuose ganosi dideli karšių būriai, tada ir prasidėjo. Tiesa, lengva nebuvo.

„Neišeina naudoti jauko, nes tada užpuola tuntai smulkmės. Bandau karšius pripratinti prie baltyminių kukulių ir pelečių, tačiau kol kas pavyksta sunkiai. Taigi, jauko nenaudoju, o ant kabliuko veriu po du naktinius sliekus. Be to, reikalingi itin tolimi metimai – po 100 m ir daugiau”, - pasakojo Dinas.

Tokiems tolimiems metimams meškeriotojas naudoja karpinius meškerykočius, tačiau jau dairosi į specialiai tam skirtus feeder tipo kotus – vien tm, kad liaunesniais įrankiais traukti žuvis būtų smagiau. Tiesa, žuvys čia ne lietuviškų ežerų karšiukai. Didžiausias Danijoje Dino sugautas karšis svėrė daugiau kaip 5 kg, o 3 – 4,5 kg svorio žuvys užkimba kone kiekvieną žvejybą.

Beje, Dino darbas Danijoje taip pat susijęs su žuvimis. Jis dirba vaivorykštinius upėtakius auginančiame ūkyje. Meškeriotojas apgailestauja, kad dėl darbo pobūdžio negali prie karšiams skirtų dugninių pasėdėti bent parą. Bet ir tų kelių žūklei skiriamų valandų pakanka gražioms žuvims pagauti.

Kartais į rankas Dinas paima ir plūdinę meškerę ar spiningą. Pirmuoju įrankių pavyko pagauti gražių raudžių, kurios svėrė per kilogramą. Spiningu, kaip pats kuklinasi, kol kas ne stebuklai – didžiausia lydeka siekė 5,5 kilogramo.

Paklaustas, apie Danijos žvejų kultūrą meškeriotojas neabejodamas tikina, kad ji čia kur kas didesnė. Meškeriotojai vienas į kitą žiūri kaip į bendramintį, o ne konkurentą.

„Jei ko nežinosi, tai tereikia paklausti ir visada gausi patarimų, pamokymų. Taip pramokau gaudyti museline meškere. Muselininkų čia daug, tad tiesiog ėmiau ir paprašiau pamokyti. Dabar šiuo būdu jau esu sugavęs 8,8 kg šlakį”, – džiaugėsi meškeriotojas.

Tiesa, jis turi priekaištų Danijos žūklės reikmenų parduotuvėms. Iš esmės jos skirtos tik spiningautojams, muselininkams ir žūklės jūroje entuziastams. Dugninės ir plūdinės reikmenis tenka siųstis iš elektroninių užsienio parduotuvių arba vežtis iš Lietuvos.