„Patirties daug neturiu, bet turiu labai daug noro, todėl kai yra laiko stengiuosi nulėkti į gamtą prie vandens,“ – kuklinasi meškeriotojas. Nepabijojęs į žvejybą atvykti vienas, tik su ištikimu kompanionu, šunimi Saga, Mantas nespėja į krantą traukti big fish‘ų. „Sunkoka žvejoti vienam, ypač kai nutinka tokie netikėtumai, kaip šiandien. Ryte pagavau savo rekordinį 11 kg karpį,“ – vakar vakare džiaugsmu su KABLYS.lt redakcija dalinosi Mantas.

Vakaras pasirodė toks pat sėkmingas, kaip ir rytas. „Pučia smarkus vakarų vėjas. Apie 16 val. prasidėjo veiksmas... Iš pradžių vienas kibimas – pakirtau ir išvažiavo antra meškerė. Mečiau vieną meškerę, griebiau kitą ir išvažiavo trečia,“ – vedami žvejo pasakojimo linijos pasijutome lyg patys sėdėtume ant tvenkinio kranto. Situaciją Mantas suvaldė puikiai. Iš trijų kibusių karpių du pasiekė krantą. Dručkius suviliojo slyvos boilis.

KABLYS.lt skaitytojo Manto sugautas karpis

Vos per vieną parą žvejį užplūdo tiek adrenalino, kiek sportininkai gauna tik per įtemptas karpiavimo varžybas. „Turėjau du dupletus ir vieną trio kibimą. Šitą išvyką prisiminsiu dar ilgai,“ – džiūgavo Mantas ir, pasidalinęs dar keletu kadrų, nuėjo laukti big fish‘ų toliau.

Žinoma, ilgai laukti nereikėjo. Šiandien ryte – dar vienas rekordas. Per dvi valandas Mantui pavyko sugauti 5 žuvis, viena iš jų – 12 kg svėręs karpis. Kibimų virš 30, ištrauktų į krantą karpių apie 15. Žinoma, po fotosesijos visi jie paleisti atgal į vandenį. Rezultatai, nepabijokime to žodžio, „rauna stogą“. Žvejys šypsosi – dar liko pusdienis, kas žino, kokių laimikių atneš likusios valandos.