Tarptautinės sportinės žūklės asociacijos (IGFA) žūklės garbės sienoje daug moteriškų pavardžių nerasite. Jų yra, tačiau absoliutūs lyderiai šiame sąraše – vyrai. Vis dėlto, sunku pro akis praleisti vieną moterį, apsigaubusią vienuolės abitu.

Panelė Juliana Berners žūklei nusipelniusių asmenų sąraše atsidūrė ne veltui. XV amžiuje gyvenusi moteris parašė pirmąjį traktatą apie žūklę anglų kalba. Jos esė 1496 metais pasirodė antrojoje Švento Albano knygoje, žymiausiame veikale apie sportą visoje Anglijoje. Be to, kad ši knyga yra geriausiai žinoma sporto srityje, ji taip pat yra seniausias angliškos spaudos, dedikuotos šiai temai, pavyzdys.

Deja, tačiau informacijos apie panelę J. Berners beveik neišliko. Žinoma tik tai, kad ji buvo Sopwello vienuolyno vyresnioji, dievinusi medžioklę ir žvejybą. John McDonald knygoje apie žūklės ištakas užsiminė, kad J. Berners buvo kilmingos kilmės, mėgo bendrauti, buvo graži, mokyta, intelektuali, tačiau vienišė. Šaltiniai mini, kad sporto pasaulis ją traukė iš baimės įsipareigoti meilei ir santykiams. Gali būti, kad tos pačios priežastys nuvedė moterį ir į vienuolyną.

Istorijos tyrinėtojai iki šiol neatskleidžia paslapties, kaip XV amžiaus moteris savyje sugebėjo suderinti vienuolės ir sportininkės amplua. Tačiau abejonių šios moteris pasišventimu žūklei nekyla niekam. J. Berners savo traktate apie žūklę pateikia daug informacijos, kuri praverstų nes ir šiandieniniams pradedantiems meškeriotojams. Vienuolė detaliai aprašo, kaip susikonstruoti meškerę, kaip surišti muselę ir kokios sistemėlės kuriam sezonui yra tinkamiausios.