Tarka vardu meškeriotojų pavadinta žuvis yra antras pagal dydį žinomas karpis, plaukiojantis Didžiosios Britanijos vandenyse. Visai neseniai jį sugavusio ir pasvėrusio meškeriotojo svarstyklės parodė 64 svarus (apie 29 kilogramus). Beje, šią žuvį tas pats meškeriotojas buvo sugavęs prieš penkis mėnesius, tąkart ji svėrė maždaug puse kilogramo mažiau.

Dar įdomiau tai, kad Tarka ne tik užkibo tam pačiam meškeriotojui, bet dar ir susivilioju tokiu pačiu masalu, žvejys naudojo tokį patį jauką.

„Net ir pati kova buvo labai panaši, žuvis elgėsi lygiai taip pat, kaip tada, kai ją sugavau pirmąjį kartą. Dar prieš karpiui pasirodant paviršiuje kolegoms pasakiau, kad tai turbūt ta pati žuvis”, - žurnalui „Anglers Mail” pasakojo žuvį sugavęs meškeriotojas Mike'as O'Neilis.

Po to, kai praėjusiais metais nugaišo apie 31 kilogramą svėręs Kapitono Džeko vardu vadintas karpis, Tarka tapo antrąją pagal dydi gyva šios rūšies žuvimi Didžiojoje Britanijoje. Šis karpis nusileidžia tik Papūga vadinamai žuviai, kuri paskutinį kartą sugauta svėrė 30,8 kilogramo.