Pasivaržyti ir išmėginti savo, kaip žvejo – sportininko jėgas, susirinko visas Lietuvos meškeriojimo museline meškere elitas. Netrūko ir svečių. Kaip jau įprasta, čempionate dalyvavo keletas muselininkų iš Latvijos.

Simboliškai, čempionatą atidarė graži rengėjų ir Lietuvos žuvininkystės tarnybos iniciatyva. Į Ūlos ir Merkio upes paleisti paauginti ir beveik kilogramą siekiantys margieji upėtakiai.

Lietuvos gaudymo museline meškere čempionato akimirka

Kol vyrai bandė gaudyti kiršlius ir upėtakius, pakalbinau vieną renginio organizatorių – Dalių Supranavičių.

Daliau, kas čempionate yra kitaip šiais metais?

Visų pirmą, sektoriai yra sužymėti ne paprastais skaičiais, o įkeltais inkilais, skirtais antims kryklėms. Šie paukščių „nameliai“ buvo specialiai gaminami čempionatui. Ant jų šonų buvo surašyti sektorių numeriai. Mums su bičiuliais teko gerokai pavargti, kol visus sukabinome, bet, manau, pastangos atsipirko su kaupu.

Tokių originalių žymėjimų, manau, niekada nebuvo ne tik muselinei žūklei skirtuose renginiuose, bet ir apskritai su žūkle susijusiose varžybose Lietuvoje. Šiuo gestu mes norime parodyti, kad žvejyba museline yra ne vien žuvies gaudymas, bet ir buvimas gamtoje, jos tausojimas ir saugojimas.

Iš tiesų, labai originalu. O kas dar naujo čempionate?

Na, šiek tiek pakeitėme ir žvejojimo sektoriuose tvarką. Šiais metais mes darėme, taip vadinamus, suporuotus sektorius. Kiekvienas žvejys, pažvejojęs savo sektoriuje pusantros valandos, pradeda žvejybą gretimame. Taigi, po dviejų etapų vienas meškeriotojas būna žvejojęs ne dviejuose, kaip buvo ankščiau, bet keturiuose sektoriuose. Keitėsi ir pirmo bei antro etapo taškų koeficiento skaičiavimo tvarka.

O prizinis fondas?

Na, manau, tikrai įspūdingas. Muselinės žūklės entuziastai galės laimėti 300, 200 ar 100 eurų vertės čekius apsipirkimui žūklės parduotuvėje „Triturus“. Be to, pirmos vietos laimėtojas galės išsirinkti bet kuriuos „Costa“ firmos prestižinius akinius nuo saulės.

Kaip suprantu, rėmėjų gausa tikrai didelė?

Na, rėmėjų niekada nebūna per daug. Bet mes tikrai džiaugiamės, kad vis daugiau firmų ir organizacijų prisideda prie gaudymo musele meškere čempionato rėmimo.

Tai ar pavyks suburti Lietuvos muselinės žūklės rinktinę?

Tikrai bandysime. Po čempionato darysime susirinkimą, skaičiuosimės finansus, tarsimės…

Ar turite planų ir idėjų ateičiai?

Tikrai taip. Kitais metais žadame padaryti šį renginį masiškesnį, su pramogomis vaikams, svečiams, sportininkus atlydėjusiems šeimos nariams, bičiuliams. Jau ir šiais metais renginyje galima pasižiūrėti ir išbandyti net keleto firmų muselines meškeres, rites, valus. Manau, kad čempionatas visomis prasmėmis auga ir dar augs ateityje.

Lietuvos gaudymo museline meškere čempionato akimirka

Pakalbinęs Dalių sužinojau, kad kol kas pirmauja ne mūsų šalies atstovai, bet svečiai iš Latvijos. Tačiau vėliau, matyt, kraštiečiai pasiplonino pavadėlius, atsirinko nimfas ir pirmos trys vietos sužibo trispalvės spalvomis.

Prizininkais tapo:
1 vieta – Edgaras Stankevičius
2 vieta – Remigijus Bobinas
3 vieta – Ernestas Keturka