Prie Po upės dirbantis šamų žūklės gidas Benjaminas Gründeris savo echoloto ekrane monstriško dydžio šamą pastebėjo maždaug prieš metus. Tąkart žvejys pagalvojo, kad echolotas žuvimi palaikė nuskendusį medį ar kokį kitą kliuvinį. Tačiau nuo to laiko tokio pat dydžio žuvį jam pavyko užfiksuoti dar 20 kartų. Ir vis kitoje vietoje. Tuomet jis suprato, kad tai yra nepaprasto dydžio žuvis ir pasiryžo ją sugauti.

Praėjusių metų gruodį B. Gründeriui milžiniškas šamas pagaliau užkibo, tačiau kova netruko ilgai – žuvis lyg traukinys pasileido pasroviui, o bandant ją stabdyti išsiplėšė kabliukas. Tačiau po kurio laiko žūklės gidas su dviem klientais grįžo į tas pačias vietas ir didysis šamas vienam iš jų užkibo vėl.

„Vandens temperatūra siekė vos 7 laipsnius, tad, kaip ir reikėjo tikėtis, šamai nebuvo aktyvūs. Radome jų susibūrimo vietą 3-5 metrų gylyje, bet pirmoji diena praėjo be kibimų”, - žurnalui „Anglers Mail” pasakojo B. Gründeris.

Antrąją žūklės dieną vėl pavyko rasti ne tik vietą, kurioje laikėsi šamai, bet ir vėl užfiksuoti didžiąją žuvį. Praėjo šiek tiek laiko ir būtent ši žuvis pagriebė meškeriotojo Markuso Brocko ant kabliuko užvertą karosą.

Pirmąsias 25 minutes kova su užkibusiu šamu vyko pagal planą, bet vėliau žuvis įlindo tarp 6 metrų gylyje esančio nuskendusio medžio šakų ir jose įsipainiojo. Laimei, žvejams šiaip taip pavyko šamą iš ten išlupti, dar po 20 minučių prisitraukti prie valties ir nuvilkus į krantą pasverti bei išmatuoti. Skaičiai meškeriotojus tiesiog apstulbino.