Rankose lengvas spiningėlis, kišenėje dėžutė su laiko patikrintais mikro masalais ir keletas galvakablių bei liaudiškai vadinamųjų „čeburaškų“. Visas išsišiepęs ateinu prie upės. Na ir kas, kad greičiausiai nieko nepagausiu. Šalin tokias mintis, kimbu į darbą. Pirmieji metimai, dugno tyrinėjimas ir laukimas to pirmojo žuvies prisilietimo.

Pirmajai vietai nedavus rezultato, paeinu šiek tiek toliau. Metimas. O... jau giliau... Antrą kart užmetus, masalui skęstant gaunu per nagus SPAKT, kertu, žuvis rimta, tikrai ne ešerys, nes kaip išprotėjus puolė „lakstyt“ po upę, iškilo į paviršių ir net... SUŽVAKIAVO ir nusipurtė. Taip taip, nedidelė lašišaitė. Nedidelė, bet kokios jos smagios, tiesiog emocijų bomba! Pirmasis atviro vandens kibimas maloniai nustebino ir suteikė papildomos motyvacijos eiti toliau į dryžuotųjų paieškas.

Ešeriai

Dar pamėtęs, nusprendžiau iš esmės pakeisti vietą, pervažiavau truputėlį upe aukštyn. Žinojau, kad anksti pavasarį, prieš nerštą, ešeriai ten mėgsta užsibūti. Šalia ir ilga sekluma, ir pagilėjimas. Kabinu varliuko imitaciją ir pradedu lėėėėėtaaaiiii lėėėėtaaaaiiii pravedinėti, patimpčiodamas su itin ilgom pauzėm, praktiškai vilkdamas dugnu. Staiga, pauzės metu, standartinis STUKT per viršūnę. Kertu, valio, yra! Šį kartą tikrai ne lašišaitė, bet... ir vėl ne ešerys! Varliuko imitacija susigundė trumpa, bet stora lydekaitė. Žinoma, kuo skubiau paleidžiu ją atgal.

Sekantys keli metimai tušti, na o trečiu pravedimu, vėlgi lėtai lėtai velkant dugnu sulaukiau kibimo ir pagaliau – ešerys! Gražus, šviesus, matosi iš Baltijos jūros atėjęs kuprius. Sekantis metimas vėlgi padovanojo gražų, pavasarinį dryžuotąjį. Turbūt kolegos žvejai žino kai apima tas geras jausmas, kai supranti, jog atradai tinkamą masalą ir būdą jį pateikti. Tada belieka tik mesti ir traukti, tuo būdu patiriant taip ilgai lauktą malonumą. Taigi, pavasarinės ekstazės apimtas pagavau keletą tikrai gražių ešerių ir kelis mažesniuosius jų brolius.

Taigi, žvejybos kirminas numarintas, o svarbiausia sezonas atidarytas trimis skirtingomis žuvimis. Taip, visas išsišiepęs, žvejodamas sulaukiu draugo žinutės su taip pat trimis žuvimis – šlakiais! Noriu ir aš!

Ešerys
Lydeka