„Jau seniai mano svajonė buvo, kaip spiningisto, pagauti tą kultinę žuvį basą. <...> Na ir visą gyvenimą jis nedavė man ramybės. Labai ilgai aš apie jį galvojau“, – pradeda pasakojimą Rimas. Žvejo entuziazmu keliauti anapus Atlanto netruko užsidegti ir žmona, kuri taip pat ne kartą kėlė meškerę ir kovėsi su kubietiškais laimikiais.

Žinoma, ne ką svarbesnis nei pati kelionė buvo Rimo pasiruošimas. Žvejys nuodugniai išstudijavo basų maitinimosi įpročius, neršto ciklus. Reikėjo skirti dėmesio ir pačiai Kubos specifikai, nors Rimas tvirtina, kad jaudulio keliauti į tolimą šalį nejautė. Vyras save vadina nuotykių mėgėju ir savotišku romantiku.

Paklaustas, kodėl jo akiratyje atsidūrė būtent basas, Rimas gyrė šios žuvies ūmų būdą ir sportiškas žūklės akimirkas. „Turi mokėti valdyti įrankį, ne šiaip sau mečiau, kur papuola. Turi mesti ten, kur reikia. Tai duoda tokios estetikos, „kaifo“ pasitikrinti savo galimybes, mokėjimą, išbandyti naujus įrankius. <...> Žuvis be galo dinamiška. Užkirsta ji „žvakiuoja“ daug kartų, tempia. Buvo tokių, kur neištraukėm“, – prisipažįsta meškeriotojas.

Daugiau apie azartišką basų gaudymą, vietinių žvejybos tradicijas ir kubietišką virtuvę žiūrėkite Kablys.lt Gyvai laidoje.