Ežerėvardis Driñgis (arba Driñgiai) siejamas su žodžiais dringti („brinkti, sausėti, mažėti, nykti, atsileisti“), drengti („šlapdriba lyti, darganoti, šlapiai snigti“), toliau – su drėgnas („prisigėręs drėgmės“), latv. driegnis („pelkėta vieta“).

Tai – labai vingiuotų krantų ežeras. Jo plotas – 721,4 ha. Didžiausias ilgis – 4,46 km. Plačiausia vieta (3,0 km) – šiaurinėje ežero dalyje, vidutinis plotas – 1,63 km. Kranto linijos ilgis – 31,5 km.

Ežere gausu įlankų, užtakių, iškyšulių. Pagrindinė įlankos šios: Mikailakampis ir Karvakampis (pietinėje dalyje), Petravakampis – (rytinėje) ir Juodakampis (šiaurvakarinėje dalyje). Dugno reljefas labai sudėtingas, daug seklumų ir daubų. Giliausia vieta (24,0 m) – pietvakarinėje ežero dalyje, vidutinis gylis – 8,4 m. Ežero vandens tūris – 50 kln. kubinių metrų. Yra 5 salos, kurių bendras plotas – 4,8 ha.

Ežeras pasiekęs subrendimo stadiją. Visose pakrantėse yra platus (vidutinis plotas 20 – 25 m) smėlingas atabradas. Augalija gausi. Daug vandens paukščių. Dringio pakrantėse (ypač vakarinės) daugiausia apaugusios mišku. Pakrantėse gausu šaltinių.

Dringis – pratakinis ežeras. Į šiaurinę dali įteka šie pagrindiniai intakai: Juodupis (baseino plotas 5,3 km²) ir Švognia (baseino plotas 82,7 km²), į šiaurinę dalį – bevardis upelis D-1 (baseino plotas – 9,9 km²) ir Palaukinis, ištekantis iš Varnio ežero (baseino plotas 28,5 km²). Iš Dringio išteka Dumblynė, kuri už 0,7 km įteka į Dringykščio ežerą. Iš Dringykščio ištekanti Dringykščia (Dringė) už 0,6 km pasiekia Lūšių ežerą.

Dringio ežero baseino plotas – 147,5 km².