Netoli Bilbao miesto telkšantis Perchzilla vandens telkinio vardas vis garsiau skamba tarp visos Europos meškeriotojų. Tai privatus pusiau dirbtinis vandens telkinys, kuris atsirado pastačius užtvanką ir jos vandeniui užliejus ne tik natūralius ežerus, bet ir kadaise prie jų buvusius kaimus. Dabar čia – tikras ešerių rojus, į kurį žvejai vyksta sugauti didžiausių ešerių savo gyvenime.

Vien pernai Perchzilla ežere buvo sugauta 10 skirtingų ešerių, svėrusių daugiau kaip 2,5 kilogramo. Be to, praėjusiais metais meškeriotojai čia sužvejojo apie 200 ešerių, kurie svėrė per 2 kilogramus. O Perchzilla rekordas šiuo metu yra 2,96 kilogramo ešerys. Ežero šeimininkai tikisi, kad 3 kilogramų riba bus peržengta jau šį pavasarį.

Kodėl Perchzilla ežeras toks dosnus meškeriotojams? Vietinis žūklės gidas Jairo Gomezas sako, kad ešeriai čia taip gerai jaučiasi dėl puikios vandens kokybės ir gausybės natūralaus maisto.

„Ežeras yra slėnyje tarp kalnų, oro srovės vandenį nuolat prisotina deguonimi. Čia taip pat labai daug įvairios smulkmės ir vėžių, kuriais maitinasi ešeriai. Ežero dugne yra penki nuskendę kaimai su namais, tiltais, keliais ir net malūnais. Visos šios struktūros yra puiki priedanga ir namai ešeriams”, - žurnalui „Angling Times” aiškino J. Gomezas.