Vištytyje apsilankę Gamtos tyrimų centro mokslininkai iš viso šiame ežere sugavo 11 rūšių žuvų – kuojų, ešerių, karšių, lydekų, lynų, seliavų, sykų, raudžių, aukšlių, plakių ir pūgžlių. Įdomu tai, kad daugumos žuvų rūšių, kurių leistinas paimti dydis yra ribojamas, didžiąją laimikių dalį sudarė arba legalios žuvys, arba tokios, kurios legalumo limitą pasieks netrukus. Ypač mokslininkus nustebino, kiek daug buvo sugauta stambių karšių, kurių amžius siekia 13-20 metų. Tai reiškia, kad Vištytis tikai turėtų jus sudominti, jei norite sugauti rekordinį plačiašonį.

Mokslininkai nustatė, kad Vištyčio ežere pagal gausumą dominuoja ešerys ir kuoja, tačiau biomasė yra didžiausia syko, sudaranti apie trečdalį visų žuvų biomasės.

Vertingesnių rūšių žuvys (ešerys, lydeka, karšis, lynas seliava, sykas) Vištyčio ežere bendrai sudaro apie beveik 40 proc. bendro visų žuvų skaičiaus ir net 68 proc. biomasės, o leidžiamą sužvejoti dydį pasiekusių šių rūšių individai sudaro 6,1 proc. bendro visų žuvų skaičiaus ir 38,3 proc. biomasės.

Tokie rezultatai išties džiugina. Ypač turint omenyje, kad Lietuvai priklauso ne tik mažesnė, bet ir seklesnė Vištyčio ežero dalis. Be to, Vištytis Lietuvos valstybės lėšomis nėra žuvinamas, nes įveistos žuvys vis tiek galėtų išmigruoti į Rusiją.