Beveik hektaro ploto ežeras, kuriame plaukioja gausybė didelių karpių, bus parduodamas kartu su šalia jo stovinčiu dvaru ir maždaug 40 hektarų žemės. Tačiau šiose valdose jau 28 metus gyvenanti Richardsonų šeima labiausiai tikisi, kad naujieji turto šeimininkai pasirūpins, jog Redmire ežeras toliau viliotų karpininkus iš visos Anglijos. Kol kas neaišku, kokia suma bus įkainotas visas turtas. Tai turėtų paaiškėti per artimiausius mėnesius.

Redmire ežerą labiausiai išgarsino Anglijos karpių žūklės legenda Chirsas Yates, kuris šiame ežere 1980 m. sugavo apie 25 kilogramus svėrusį veidrodinį karpį – to meto Anglijos rekordą. Vėliau šiame ežere buvo filmuojamas garsus serialas apie žūklę „Monstrų mitai”, padaręs didelę įtaką kelioms Didžiosios Britanijos meškeriotojų kartoms.

„Man patiktų, jei naujieji ežero savininkai leistų jam kiek pailsėti, o paskui vėl įsileistų žvejus. O blogiausia būtų, jei jie nuspręstų šias valdas paversti prašmatnia vieta, neprieinama eiliniams meškeriotojams, kurių čia kasmet atvažiuoja tūkstančiai”, - sužinojęs apie Redmire ežero pardavimą sakė Ch. Yates.