Ichtiologinius tyrimus Gamtos tyrimų centro mokslininkai Žindulių ežere atliko birželio mėnesį. Jų metu šiame vandens telkinyje buvo sugautos šešių rūšių žuvų – ešerių, kuojų, karšių, sidabrinių karosų, lydekų ir pūgžlių.

Nors, kaip ir daugumoje Lietuvos ežerų, Žindulių ežere pagal gausumą mokslininkų laimikiuose dominavo kuojos, tačiau tikrieji šio vandens telkinio šeimininkai yra ešeriai – skaičiuojant pagal biomasę jie sudaro beveik 40 proc. ežero žuvų. Beje, puikiai šiame ežere jaučiasi ir lydekos, kurio sudaro 15 proc. visos žuvų biomasės, o tai yra išties labai aukštas rodiklis.

Bet dar svarbiau žvejams, kad Žindulių ežere ešeriai auga greitai ir pasiekia įspūdingą dydį. Tyrimų metu didžiausias sugautas ešerys svėrė daugiau kaip 800 gramų – eksperimentinių žvejybų metu tokie ešeriai papuola tikrai retame vandens telkinyje.

„Dabartiniu metu plėšrūnų Žindulių ežere pakanka. Be lydekų, didelę ešerių populiacijos dalį sudaro smabūs, 8-10 metų amžiaus ešeriai”, - teigiama mokslininkų išvadose.