Tarpsezoniu žūklės sėkmė išties labai priklauso nuo vandens telkinio pasirinkimo. Nors lydekų daugiau ar mažiau yra praktiškai visuose vandens telkiniuose, išskyrus tik mažiausias kūdras, ne visuose juose žūklės rezultatai bus vienodai geri.

Blogiausia, ką dabar galima padaryti, tai iškeliauti ieškoti lydekų į didelį ežerą, kuriame daug duobių, kalnelių, kitokių dugno nelygumų. Vasarą, kai žuvys plačiai pasklidusios po visą vandens telkinį, toks ežeras tikra dovana spiningautojui. Bet šaltuoju metų laiku žuvys koncentruojasi tam tikruose vandens telkinio taškuose, kuriuos rasti dideliame vandens telkinyje – lyg laimėti loterijoje. Žinoma, jei ežerą pažįstate labai gerai, jei panašiu metų laiku jame yra tekę sėkmingai žvejoti ankstesniais metais, tai keliaukite į tas pačias vietas ir turbūt neprašausite. Bet jei ežeras neažįstamas, didesnė tikimybė, kad visą dieną praplaukiosite tuščiai.

Kur kas geresnis pasirinkimas šiuo metų laiku būtų nedidelis tvenkinys ar mažesnis seklus ežeriukas. Vanduo tokiuose vandens telkiniuose šąla tolygiau, žuvys patiria mažiau streso, be to, mažesniame vandenyje, mažesnės ir priešžieminės migracijos. Tokį vandens telkinį net per trumpą tarpsezonio dieną apiplauksite kelis kartus ir turėsite didesnę tikimybę atrasti aktyvias lydekas.

Lėtos ar vidutinės tėkmės upė – taip pat puiki lydekų žūklės vieta gruodžio pradžioje. Upėje žuvys dėl srovės yra priverstos nuolat judėti, deginti kalorijas, o tai reiškia, kad ir maitintis turi daugiau. Tad upėse lydekos visuomet bus bent šiek tiek aktyvesnės nei stovinčio vandens telkiniuose. Dabar upėse reikėtų ieškoti duobių, kuriose koncentruojasi karpinės žuvys – pagrindinis lydekų maistas. Tiesa, lydeką nebūtinai aptiksite pačioje duobėje, ji gali tūnoti ir kažkur šalia jos.

Upių senvagės – dar viena puiki žūklavietė, jei pačios upės smarkiai pakilusios, susidrumstusios ir neša įvairias šiukšles. Slėtptis nuo tokio srauto į senvages keliauja daugelio rūšių žuvys, taip pat ir lydekos. Tad jei neišeina žvejoti upėje, pabandykite užsukti į senvagę. Gali būti, kad labai maloniai nustebsite dėl puikaus kibimo.