Sakoma, į vandenį ir ugnį žmogus gali žiūrėti valandų valandas ir niekada nepavargti. Vandens purslų mirguliavimas saulėje – geriausi raminamieji aktyviam šiuolaikiniam žmogui. Tiesa, jei vos už kelių kilometrų esantis ežeras akims atrodo pernelyg savas ir pabodęs, KABLYS.lt siūlo pažvelgti į pačius paslaptingiausius ežerus pasaulyje, kurių grožis ir paslaptys iki šių dienų stebina mokslininkus ir smalsuolius.

Taškuotasis ežeras (Kanada)

Ežeras nusidriekęs Britų Kolumbijoje, Kanadoje, savo vardą pelnė dėl labai neįprastos išvaizdos: šis ežeras iš tiesų nusėtas taškeliais. Taškuotasis ežeras (eng. Spotted Lake) mirguliuoja įvairiausiomis spalvomis ir yra gerai pastebimas netgi iš tolo. Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad ežere gausu įvairių mineralų, tokių kaip magnis ar kalvis. Šie elementai priverčia ežero taškelius sutvirtėti ir sudaro natūralius takus, ant kurių galima nesibaiminant statyti koją šiltu vasaros sezonu. Dėl šio ežero unikalių savybių, vietinių liaudies legendos pasakoja, kad ežeras yra šventas ir turi antgamtišką aurą.

Taškuotasis ežeras

Vostoko ežeras (Antarktida)

Kas pavertė Vostoko ežerą, esantį rytų Antarktidoje natūraliu pasaulio stebuklu? Iš tiesų, tai – vienas didžiausių užšalusių ežerų pasaulyje. Kadaise šio ežero paviršiuje iš tiesų buvo vanduo, tačiau dėl pasaulinio atšilimo dabar ežeras palaidotas po ledu. Būtent dėl to Vostoko ežeras šiuo metu yra viena unikaliausių ir pavojingiausių vietų žemėje. Tyrimai atskleidė, kad Vostoko ežere gali egzistuoti ekosistema, kurios niekur kitur žemėje nepavyktų aptikti. Taip yra dėl to, kad tūkstančius metų šis ežeras buvo visiškai izoliuotas.

Vostoko ežeras

Taal ežeras (Filipinai)

Taal ežeras tiesiog gniaužia kvapą, jei pažvelgsime į jį iš paukščio skrydžio. Jis apjuosia Vulkano salą ir...plyti tos pačios salos viduryje. Taigi, tai – ežeras ežere. Taal vulkanas, kyšintis tiesiai iš ežero, vis dar yra labai aktyvus, nors per dešimtį metų jame buvo pastebėti tik labai menki išsiveržimai, nesukėlę jokių nemalonumų.

Taal ežeras

Druskos ežeras (Jungtinės Amerikos Valstijos)

Area 51 – teritorija, esanti Nevados dykumoje, visada buvo apipinta legendomis ir paslaptimis, daugiausia dėl to, kad niekas tiksliai negali pasakyti, kas šioje teritorijoje vyksta. Žinoma tik tai, kad tai yra ypač slapta karinė bazė. Iš dalies dėl to pagarsėjo ir šioje teritorijoje esantis druskos ežeras, pavadintas Groom Lake. Dėl tvirto druskos pagrindo, JAV kariuomenė išnaudoja šį ežerą įvairiems bandymams ir kitoms karinėms reikmėms. Tiesa, prie Groom ežero prieiti gali ne kiekvienas, nes visa Area 51 teritorija pažymėta specialiais ženklais, leidžiančiais kariams prašalaičius, nepaisiusius draudimų, tiesiog nušauti.

Druskos ežeras

Baikalo ežeras (Rusija)

Baikalo ežeras žinomas kaip ypač natūralus ežeras ir yra vienas didžiausių ir tyriausių gėlo vandens telkinių visame pasaulyje. Mokslininkai skaičiuoja, kad šiam ežerui gali būti maždaug 25 milijonai metų. Kadangi toks amžius Baikalui suteikia ir seniausio ežero titulą, nereikia nė minėti, kad ežero augmenija ir gyvūnija turėjo ypač daug laiko vešėti ir vystytis. Mokslininkai ežere vis dar atranda neįprastų gyvūnų ir augalų rūšių.

Baikalo ežeras