Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dalyvavo įžuvinant Joniškio ir Akmenės rajono vandens telkinius. Joniškio rajone įžuvinti valstybiniai tvenkiniai. Karpiais praturtinti Daunoravos I ir II bei Jurdaičių tvenkiniai. Į Daunoravos tvenkinius buvo paleista po 400 dvivasarių karpių, į Jurdaičių tvenkinį paleista 600 dvivasarių karpių.

Prieš tai Joniškio rajone lydekaitėmis praturtintas Mielaičių tvenkinys. Dalyvaujant Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Joniškio rajono agentūros darbuotojams, vandens telkinio nuomininkas – UAB „Joniškio Audruvis“, pagal žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą, paleido 160 šiųmetinių lydekų.

Akmenės rajono vandens telkiniai taip pat praturtinti plėšriomis žuvimis ir karpiais. Dalyvaujant Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Akmenės rajono agentūros darbuotojams, Akmenės medžiotojų ir žvejų draugija, šią savaitę, šiųmetėmis lydekaitėmis įžuvino Sablauskių ir Klykolių tvenkinius. Iš viso buvo įleista 840 šiųmečių paaugintų lydekaičių, kurios svėrė daugiau kaip 40 kg. Kivylių tvenkinys bei Menčių vandens telkinys praturtinti ir šiųmečiais karpiais. Buvo įleisti 6200 karpiai, kurie svėrė 125 kg. Akmenės medžiotojų būrelis Menčių vandens telkinį papildė ir šiųmetėmis lydekaitėmis. Pagal žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą paleista 120 šiųmečių lydekaičių.

Lydekomis Akmenės rajone praturtinti ir Gumbakių bei Akmenės tvenkiniai. Lydekaites paleido tvenkinių nuomininkas meškeriotojų klubas „Trofėjus“.