Britų žūklės žurnalas „Anglers Mail” prieš kelias dienas aprašė ūsorių žūklėje besispecializuojantį meškeriotoją Charlesą Snowdeną ir jo šio sezono pasiekimus Trento upėje. Šiemet šis žvejys vienoje didžiausių Anglijos upių jau sugavo 56 ūsorius, kurie svėrė daugiau kaip 10 svarų (apie 4,5 kilogramo). Žuvų, kurios svarstyklių skalėje neparodo dviženklio skaičiaus svarais Ch. Snowdenas net neskaičiuoja.

Vien per paskutinę žvejybą šis ūsorių siaubas sugavo aštuonias žuvis svėrusias daugiau kaip 10 svarų. Beje, įspūdingas ir „šalutinis laimikis” - karšiai, kurių bendras svoris siekė beveik 70 kilogramų.

Ir tai nėra tiesiog vieno labai gero meškeriotojo laimikis. Trento upėje iš tiesų gyvena tiek ūsorių, kad pasidžiaugti kovomis su šiomis beprotiškai stipriomis žuvimis gali bet kuris žvejys. Šią upę ir jos ūsorius pamėgo ir lietuvių emigrantai, feisbuko grupėse besidalinantys įspūdingais laimikiais.

Prie Trento upės filmuojami ir žvejybiniai filmai. Štai vienas naujausių, kuriame ūsorius traukia šių žūvų žūklės specialistai Gary Whelanas ir Ianas Pottsas.