Visuotinai pripažintas Anglijos plūdinės meškerės ekspertas James Robbinsas sako, kad vasarą upėse nesunku sugauti gražių žuvų, jei laikysitės kelių paprastų taisyklių. Jas žūklės specialistas išdėstė Didžiosios Britanijos žūklės žurnale „Anglers Mail”.

Nuolat judėkite

Vaikščioti apžėlusiomis upės pakrantėmis gali būti sunku, bet tai – tiesiausias kelias į sėkmę. Vasarą žuvys daug migruoja, tad reikia jas rasti. Kuo daugiau vaikščiosite ir stebėsite vandenį, tuo rezultatyvesnė bus žūklė.

Nepraeikite seklumų

Nors dauguma upėse žvejojančių meškeriotojų ieško duobių, vasarą be dėmesio negalima palikti ir seklumų, kuriose srovė greitai ir smagiai ritasi per akmenis. Ypač tada, kai ilgesniam laikui nusistovi itin karšti orai. Rėvose vanduo labiau prisotintas deguonies, dėl kurio karštymečiu net karšiai gali palikti savo pamėgtas duobes.

Žvejokite anksti arba vėlai

Žinoma, norisi žvejybai skirti visą dieną, bet vasarą taip elgtis nėra daug prasmės, ypač tomis dienomis, kai danguje ryškiai šviečia saulė. Dabar perspektyvus metas – tik ankstyvas rytas ir kelios valandos iki tamsos. Tiesa, ši taisyklė gali visai negalioti apniukusiomis dienomis, kai nuolat palyja.

Rinkitės stambų masalą

Taip daryti verta dėl dviejų priežasčių. Pirma, šiltame vandenyje žuvų medžiagų apykaita greitesnė, todėl stambus kąsnis joms patrauklesnis. Antra, vasarą atrodo, kad visą upę užėmė įvairiausia smulkmė. Stambus masalas padės jos atsikratyti.

Nepamirškite jauko

Atėję į naują vietą prieš pradėdami žvejoti pajaukinkite. Tampytis kibiro su biriu jauku nebūtina, nes prisikviesite smulkmės. Geresnė išeitis perspektyvioje vietoje paberti saują kukurūzų, kanapių sėklų ar kokių kruopų ir tuomet leisti plūdę. Žuvys į jaukinimą vasarą sureaguoja greitai, tad jei kurį laiką nesulaukiate kibimo, keliaukite tolyn, iki kitos perspektyvios vietos ir viską kartokite.