176 hekratų ploto Alksno ežeras pagal savo savybes vadinamas lydekiniu ežeru. Nors giliausiose vietose ežero gylis smunka tik iki 4,6 metrų, jame sugaunamos 11 rūšių žuvys: ešeriai, kuojos, paprastieji ir sidabriniai karosai, raudės, lynai, karšiai, lydekos, plakiai, paprastosios aukšlės ir pūgžliai.

Alksno ežere dažniausia gyventoja – kuoja. Šios žuvys sudaro apie 50% viso jų kiekio. Vertingesnių žuvų, ešerių, karšių, lynų, paprastųjų karosų, lydekų, sidabrinių karosų, ežere maždaug 29%, o dažniausiai laimikyje pasitaiko karšiai.

Nors pagal savo tipą Alksnas – lydekinis ežeras, šiuo metu lydekų, kaip ir kitų plėšriųjų žuvų, jame palyginti mažai, jos sudaro vos 5% visų ežero žuvų išteklių. Tyrimai parodė, kad Alksno ežere žuvų nedaug ir, nors lyginant su ankstesnių metų duomenimis, išteklių būklė nežymiai gerėja, ežerui reikalingas žuvintojų dėmesys. Panašu, kad kol kas šio Pušnies pelkėje įsispraudusio ežero žuvų pagausėjimas nelaukia. Žuvinimo plane, galiojančiame iki 2020 metų, Alksnas nėra įtrauktas.