Britų meškeriotojas Luke'as Vanesas vienas tų meškeriotojų, kuris susimokėjo 1500 eurų ir savaitei išvyko į Vengriją. Šį pavasarį vykusios jo žūklės rezultatus prieš kelias dienas aprašė Anglijos žūklės žurnalas „Anglers Mail”.

Taigi per savaitę žvejybos meškeriotojui Euro Aqua vandens telkinyje pavyko sugauti šešiolika didelių karpių, svėrusių po 10 kilogramų ir daugiau. Bet dar įspūdingesnės kitos dvi žuvys – tai 19 kilogramų baltasis amūras ir 9,5 kilogramo svėręs starkis.

Pastarasis plėšrūnas užkibo ant žuvies skonio baltyminio kukulio. „Maniau, kad tai didelis karpis. Kai pritraukiau žuvį prie kranto ir pamačiau, kas užkibo, buvau šokiruotas starkio dydžio”, - pasakojo laimingasis žvejys.

Beje, Euro Aqua šeimininkai po to prisipažino, kad jie patys neįsivaizduoja, kokio dydžio starkiai gali plaukioti vandens telkinyje, nes šių žuvų čia niekas tikslingai negaudo.

Rodos, kad Euro Aqua gelmėse gali plaukioti labai dideli starkiai, nes šis ežeras jau ne kartą įrodė, jog yra itin tinkamas gyventi didžiulėms žuvims. Jam priklauso ir oficialus pasaulio karpio rekordas – daugiau kaip 47 kilogramus svėrusią žuvį 2012 metais sugavo iš Čekijos atvykęs meškeriotojas. Ežero šeimininkai mano, kad dabar šis karpis jau turėtų būti perkopęs 50 kilogramų ribą, kuri yra viso pasaulio karpininkų svajonė.

Euro Aqua ežere kasmet žvejams pavyksta sugauti apie tūkstantį karpių, sveriančių 20-40 kilogramų. Meškeriotojai dugninėmis meškerėmis čia taip gaudo įspūdingas keliolikos kilogramų lydekas. Žinoma, visos žuvys paleidžiamos.

Žvejyba Euro Aqua telkinyje kainuoja didelius pinigus. Tačiau čia atvykusiam meškeriotojui nereikia niekuo rūpintis. Už sumokėtus pinigus jis ne tik gauna puikiai įrengtą žūklės vietą, kurioje netrikdo kiti žvejai. Vandens telkinio savininkai taip pat suteikia 20 kilogramų baltyminių kukulių, 100 kilogramų kukurūzų ir kviečių bei trikojį su žuvų svėrimo maišu.

Be to, Euro Aqua svečiai yra tris kartus per dieną maitinami šviežiai ruoštu maistu, o kiekvienoje žūklės vietoje stovi šaldytuvas pilnas vandens, vaisvandenių ir alaus.

Bet, žinoma, labiausiai meškeriotojus čia traukia žuvys, kurių Euro Aqua plaukioja labai daug ir labai didelių.