1. Geras pasiruošimas

Kaip kiekvienoje veikloje, taip ir žvejyboje, geras pasiruošimas yra pusė darbo. Jei planuojate žvejoti stacionariai, investuokite į erdvią, bent 2 metrų, o geriausia – 3 ar 4 metrų tankaus pynimo audinio skiaurę, kurioje žuvys pakankamai komfortiškai jausis, kol jūs meškeriosite. Baigę žūklę jas galėsite kuo gražiausiai nufotografuoti. Jei mėgstate mobilumą ir žuvis paleidžiate iš karto atgal į gimtąją stichiją – įsigykite graibštą su gumuotu arba tankaus pynimo tinkleliu. Jame žuvys patogiai jausis, kol kuisitės po savo kišenes ir ieškosite telefono ar fotoaparato.

2. Operatyvumas

Žuvys kvėpuoja deguonimi per vandenį, todėl kiekviena minutė praleista ore joms yra tikra kančia. Jei laimikį būtinai norite laikyti abiem rankomis ir laikyti priešais save, būdami krante ar valtyje, tai darykite operatyviai. Tai svarbu ne tik žvejams, besivadovaujantiems principu „Pagavai – paleisk“, bet ir tiems, kurie vertina kulinarinį meškeriojimo aspektą. Kuo žuvis greičiau pribaigiama, tuo jos mėsa yra geresnės kokybės.

3. Vandenyje geriausia

Kad ir ką besakytų skeptikai, tačiau žuvis gražiausiai ir priimtiniausiai atrodo savo gimtojoje stichijoje – vandenyje. Tai turėkite omenyje. Visos nuotraukos, kuriose žuvis laikoma graibštelyje ar rankomis, dalinai ar visa panirus į vandenį, bus pačios gražiausios.

4. Išeitis iš padėties

Kartais nufotografuoti žuvį vandenyje tiesiog nepavyksta. Tam reikalui yra naudojami įvairaus tipo dembliai, mėgstami karpininkų ir trofėjinių žuvų gaudytojų. Bet jums gali padėti prieš tai apkalbėtas jo didenybė graibštelis. Ant šlapio graibšto tinkliuko padėta žuvis tikrai jausis geriau, nei padėta ant smėlio ar žolės. Tai ypač aktualu, jei žuvį paleidžiate.

5. Truputis estetikos

Žuvų, pakabintų ant svarstyklių kablio, kriauklėse ar voniose laikas jau tikrai praėjo. Šiais technologijų laikais padaryti neblogą fotografiją gali kiekvienas meškeriotojas. Net jei žuvį dažniau imate nei paleidžiate, laikykitės elementarių estetikos normų. Dažniau ją fotografuokite vandenyje, graibštelio tinklelyje (taip mėgsta daryti žvejai sportininkai) ar ant tam skirto demblio. Tai nereikalauja nei didelių investicijų, nei mokslų. Tiesiog taip elgdamiesi jūs parodysite pagarbą savo „priešininkui“ ir jūsų nuotraukos bus daug gražesnės.