1. Skubėjimas

Dažnai tarp spiningautojų tvyro įsitikinimas, kad šlakis yra pirmo metimo žuvis. Žymus pamario žvejys teigia priešingai: „Vietą, kurioje jūs manot tūnant šlakį, reikia tiesiog „iššniukštinėti“. Norėdami sugauti keleivį iš jūros, jūs privalote išžvalgyti kiekvieną duobelės centimetrą. Tai galite padaryti tik mėtydami masalą vėduoklės trajektorija, vis didindami metimo nuotolį ir kryptį. Taip pat, nesulaukus kibimo, vertėtų pakeisti masalo spalvą ar net tipą. Ir tikrai nebijokite kiek ilgiau užsibūti perspektyvioje vietoje.

2. „Nusiploninimas“

Į per daug delikačius šlakių žvejybos įrankius Audrius žiūri skeptiškai: „Šlakių žvejyba žiemą yra išties „ekstremalus sportas“. Dažnai upės pakrantės būna apledijusios, o neretai yra nešamas ir ižas, todėl aš naudoju pakankamai tvirtus įrankius. 0,16 – 0,18 mm skersmens pintas valas ir 0,40mm fluorokarboninis pavadėlis yra visiškas „nusiploninimo“ minimumas, be to, turint tokius įrankių jėgos resursus, galima be baimės ir greitai išsitraukti žuvį. Tada ir jos paleidimas bus greitesnis ir paprastesnis“.

"Šlakiniai" masalai

3. „Teisingas“ oras

Audrius Ūselis liepia nesižavėti atodrėkiais ir maloniai šildančia žiemiška saulute: „Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad šlakių kibimas ypač suaktyvėja sningant ir upei nešant ižą ar net ledo lytis. Todėl važiuokite žvejoti, kada tik galite ir patikėkite – kas yra geras oras jums, nebūtinai jis bus „geras“ šlakiui“.

"Šlakiniai" masalai

4. Tinkamos vietos

Pamario krašto spiningautojas neieško šlakio ir giliuose upių duburiuose ar sulėtėjimuose: „Mano pačios sėkmingiausios „šlakinės“ vietos yra netoli pagrindinės upės srovės esančios nedidelės duobelės. Aš visada ieškau keleivio iš jūros tose upės vietose, kuriose jaučiama pagrindinė upės srovė. Mano nuomone, masalas pats turi „dirbti“, todėl aš sakau – jei yra galimybė nesukti ritės rankenėlės, jos ir nesukite ir leiskite masalu pačiam „žaisti“ srovėje ir būti jos laisvai nešamam“.

5. Vobleriai – ne panacėja

Audrius sako, kad vobleriai tikrai nėra vienintelis masalas, puikiai viliojantis šlakius: „Srauningesnėse upės vietose tikrai verta užmesti ir didesnę sukriukę. Šis masalas vandenyje skleidžia itin didelę vibraciją, o tai keleivį iš jūros gan smarkiai „erzina“, todėl kartais tik sukriukė priverčia taškuotąjį stverti jūsų siūlomą apgaulę.“