Naudokite tamsų jauką

Šiuo metų laiku kuojos kur kas geriau reaguoja, kai jaukas pernelyg neišsiskiria iš bendro dugno fono. Lygiomis dalimis su jauku sumaišytos žemės kovo mėnesį bus geriausias pasirinkimas. Jauką geriau rinktis kokybišką, tokį, kuris žuvis tikrai privilios, o ne nubaidys. Tikrai geri jaukai tokiam metų laikui yra kompanijos „Dynamite Baits” gaminami „Silver X Roach” ir „Frenzied Hempseed Match Black”. Papildomai jauką galima praturtinti kanapių sėklomis, kurias kuojos labai mėgsta ištisus metus ar negyvomis musės lervomis. Beje, kuojos pavasarį gali neigiamai reaguoti į dažną jaukinimą, todėl geriau žūklavietėje iškart sumesti kelis didesnius jauko rutulius nei nuolat ją bombarduoti mažesniais.

Skirkite dėmesio sistemėlei

Ankstyvą pavasarį net ir kuojos yra labai labai atsargios žuvys, todėl grubūs įrankiai jų žūklei tikrai netiks. Plonas pagrindinis valas, 0,08-0,1 mm storio pavadėlis, lengvutė 1,5-2,0 gr keliamosios galios plūdelė, kuriai stabilumą suteikia vienas slyvutės formos svarelis – geriausias pasirinkimas kuojų žūklei ankstyvą pavasarį. Kuo labiau viską nusiploninsite, tuo daugiau kibimų sulauksite. Žinoma, pavasarį pasitaiko tų legendinių gero kibimo dienų, kai kuojos griebia bet ką ir bet kur. Bet tos dienos labai retos.

Kuojos plaukioja ne tik prie dugno

Jei žinote, kad jūsų pasirinktoje žūklavietėje kuojų tikrai yra, bet jos nereaguoją į ant dugno guldomus jaukus ir masalus, pabandykite gaudyti aukščiau, nes šios žuvys dažnai pakyla į vidurinius vandens sluoksnius. Tokiais atvejais labai padeda laidynė ir jaukinimas lėtai skęstančiais kąsneliais, pavyzdžiui, įvairiomis lervomis. Tuomet ir mūsų sistemėlė turi būti surišta taip, kad masalas skęstų lėtai ir pakibtų dar nepasiekęs dugno. Dar vienas dažnai suveikiantis triukas – trumpas masalo pakėlimas, po kurio jam vėl leidžiama laisvai skęsti. Toks veiksmas dažnai išprovokuoja kuojas kibimui.