Tiesa, britai ragina meškerioti ir saugoti ne visus karosus, o tik auksinius. T. y. tas žuvis, kurios Didžiosios Britanijos vandenyse visuomet gyveno natūraliai. Sidabriniai karosai Anglijoje, kaip ir Lietuvoje, nėra vietinė rūšis.

Per karosų mėnesio akciją visos Jungtinės Karalystės žvejai raginami labiau domėtis karosais ir jų žūkle, akcentuojamos auksinių karosų populiacijai kylančios grėsmės, rengiami konkursai, kuriuose karosus meškeriojantys žvejai gali laimėti krūvas prizų. Viena pagrindinių šios akcijos organizatorių – Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijanti organizacija „Angling Trust”, subūrusi kiečiausius karosų žūklės specialistus šalyje.

„Nacionalinis karosų mėnuo buvo puiki idėja, kuri atkreipia visuomenės dėmesį į šią rūšį. Ši akcija skatina žvejų sąmoningumą, smagu, kad prie jos jungiasi ir vandens telkinių savininkai dalį tvenkinių skirdami vien auksiniams karosams. Tai prisideda prie rūšies išsaugojimo”, - sakė karosus gaudančius meškeriotojus vienijančios asociacijos įkūrėjas Chrisas Netto.