Prieš kurį laiką viename privačiame ežere meškeriotojas sugavo didžiausią žinomą šamą visoje Didžiojoje Britanijoje. Bet Britanijos rekordinių žuvų komitetą jis net nesikreips, nes pasiekimą įregistruoti oficialiai, pasirodo, nėra jokių šansų. Šis rekordines žuvis registruojantis komitetas apskritai atsisako įtraukti šamus į sąrašą tų žuvų, kurių rekordai yra registruojami.

Kiek seniau į šį komitetą kreipėsi kitas meškeriotojas, kuris buvo sugavęs 84 svarų šamą, bet jam buvo atsakyta, kad šamai dar prieš dešimtmetį buvo išbraukti iš rekordinių žuvų sąrašo, rašo žurnalas „Anglers Mail”.

„2007 metais šamai buvo išbraukti iš sąrašo, nes dideli šamai buvo neteisėtai importuojami iš žemyninės Europos į mūsų privačius vandenis, kad didelėmis žuvimis būtų galima pritraukti meškeriotojus. Tokia situacija leidžia abejoti rekordų teisėtumu. Mūsų konsultacijos su Aplinkos apsaugos agentūra rodo, kad nustojus registruoti šamų rekordus jų nelegalus importas sumažėjo. Todėl šamai nebus grąžinti į sąrašą”, - teigiama Britanijos rekordinių žuvų komiteto atsakyme.