Big Rig vardu Anglijoje žinomas karpis gyvena ir Tomui užkibo viename privačiame vandens telkinyje. Sugavęs gyvenimo žuvį meškeriotojas iškart kreipėsi į Rekordinių britų žuvų komitetą, kuris fiksuoja rekordus.

Tačiau šis komitetas po ilgų svarstymų atsisakė Big Rig registruoti kaip didžiausią Didžiosios Britanijos karpį, nes konstatavo, jog tai yra auginama žuvis, o jos masė yra didesnė nei turėtų būti, jei karpis maitintųsi natūraliai.

Toks komiteto sprendimas itin papiktino vandens telkinio, kuriame plaukioja karpis Big Rig, savininką. Šis karpis vėliau buvo sugautas dar kartą ir tąkart buvo dar kilogramu didesnis nei tuomet, kai užkibo Tomui. Tačiau nė vienas žvejys, kuriam užkibs Big Rig, nebegalės pretenduoti į rekordininko titulą.

Robas Halesas, kuriam priklauso didžiojo karpio namais tapęs tvenkinys, aiškina, kad niekas specialiai karpių nešeria, kad jie augtų didesni. Tiesiog jam priklausantis vandens telkinys yra labai populiarus, pažvejoti čia atvyksta gausybė meškeriotojų, kurie į vandenį suberia šimtus kilogramų baltyminių kukulių ir kitokių jaukų, nuo kurių karpiai ir auga.