Sterlės – pačios smulkiausios eršketinės žuvys, bet vis tiek sugeba užaugti iki gana įspūdingo dydžio. Didžiausi sterlių individai gali viršyti 1,2 metro ilgį ir pasiekti 16-20 kilogramų svorį.

Mokslininkų nustatyta, kad pirminę Lietuvos ir Baltarusijos teritorijose upių ichtiofauną sudarė tiek sėslios eršketinės žuvys – sterlės, tiek migruojantys aštriašnipiai eršketai.

Sterlės yra buvusios neatsiejama upių ekosistemos ir žuvų bendrijos dalis – iš visų eršketinių žuvų jos yra vienintelės visiškai gėlavandenės žuvys, gyvenančios tik upėse ir nemigruojančios į jūrą. Sterlės greitai subręsta ir yra labai vertingos žuvys – ateityje galėtų būti svarbus žvejų mėgėjų objektas.

2014 m. vasario 27 d. jų introdukcijos darbams yra pritarusi Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Invazinių rūšių kontrolės taryba. Tuo pagrindu Žuvininkystės tarnyba inicijavo Sterlių introdukcijos programos iki 2020 metų parengimą.

Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos skyriaus Simno poskyrio specialistai jau ėmėsi iniciatyvos ir parengė projektą, skirtą šių žuvų veisimui bei auginimui. Rekonstruojamos ir atnaujinamos nenaudojamos patalpos, sterlėms indukuoti įrengiama uždaroji vandens apytakos sistema su vandens pašildymu, mechaniniu bei biologiniu valymu. Iki šiol Lietuvoje sterles buvo bandyta introdukuoti 1953–1957 metais.