Svarbus lydekų žūklės momentas – atsargiai ištraukti kabliuką. Dažnai nepatyrusiam žvejui tai padaryti nėra lengva užduotis. Nukenčia arba žuvis, arba meškeriotojas. Britų žūklės žurnalas „Anglers Mail“ pasidalino patarimais, kaip išlaisvinti nuo kabliuko šias išdidžias žuvis.

Pasak lydekų žvejų klubo nario Alano Danhilo (Alan Dudhill), svarbiausia turėti tinkamus įrankius. Jei tikrai rūpinatės žuvimi, nepamirškite į žūklę pasiimti patikimo graibšto ir nedidelio kilimėlio kabliukui išimti. Sugavę lydeką neguldykite jos ant purvino žemės, kur besiblaškydama žuvis gali susižeisti.
Daugeliui pradedančiųjų meškeriotojų baugu kišti rankas prie aštrių lydekos dantų, todėl būtinai pasirūpinkite patvariomis pirštinėmis. Sugavę žuvį, pirmiausiai paguldykite ją ant kilimėlio ir švelniai pasukite ant nugaros. Jei lydeka labai didelė, apžerkite žuvį, kad ji nesiblaškytų.

Pražiodę laimikį ir paėmę į rankas nedideles žirklutes atsargiai ištraukite kabliuką. Jei kabliukas įstrigęs labai giliai, gali tekti jį nukirpti, todėl į žūklę nepamirškite pasiimti priemonės vielai karpyti. Lydeką išlaisvinę nuo kabliuko ir pasidžiaugę laimikiu, paleiskite ją atgal į vandenį. Gamta už tai liks jums dėkinga.