Meškeriojimo vietos

Geriausiai pavasario pradžioje, kaip ir kuojas, taip ir strepečius pradėti gaudyti mažuose upeliuose. Skirtingai negu raudonpelekės, strepečiai nepasižymimi ryškiu nerštinės migracijos ciklu, todėl vos iš ledų išsivadavus ir nuskaidrėjus upeliams, drąsiai galite ruoštis meškerioti žvitruolių strepečių.

Šias žuveles pavasarėjant lengviausia aptikti ties upelių sulėtėjimais, posūkiais ir sietuvomis, šalia pagrindinės upės srovės.

Pavasarinė amunicija

Šiuo metų laiku išsiruošus žvejoti strepečių, reikėtų griebti į rankas plūdines meškeres ir „apsiginkluoti“ lengvomis Avon ar Stick tipo plūdėmis. Tam reikalui puikiai tiks 3,90 m ilgio angliškojo tipo palaidynės ir ploni 0,14 mm skersmens pagrindiniai ir 0,10 mm pavadėlių valai. Svarelius, priklausomai nuo žūklavietės gylio ir srovės greičio, galima išdėlioti valu tolygiai, per visą gaudomą gylį, arba koncentruoti viename ar keliuose taškuose. Kabliukai taip pat parenkami plonos vielos, 16 – 18 numerio.

„Stick“ ir „Avon“ tipo plūdės

Masalai

Pavasariui pradėjus belstis į mažos upelės slėnius, labiausiai vykę būtų gyvūninės kilmės masalai. Tai gali būti tos pačios, visos poledinės žūklės metu iki gyvo kaulo įgrisusios, uodo trūklio lervos, mažosios musės lervos – pinkos, ar net maži raudoni mėšliniai ar dirviniai sliekai.

Jaukai

Strepečius kovo mėnesį jaukinti galima tiek gyvūninės kilmės, tiek sudrėkintais biriais jaukais. Į pastaruosius, ypač jei žūklavietėje jaučiama stipresnė srovė, vertėtų įmaišyti molio. Gyvi masalai, tokie kaip musės lervos, dažniausiai porcijomis metami ranka ar „iššaunami“ iš laidynės.

Masalai pavasariniams strepečiams

Žvejybos taktika ir technika

Pavasarėjant strepečiai žvejojami jų ieškant. Aptikus vieną, vėliau – kitą perspektyvią upelės vietelę. Pajaukinus galima užsibūti vienoje vietoje ir ilgiau, tačiau pagavus keletą vikruolių vis tiek dažnai tenka keisti žūklavietę, nes strepečiai yra baikščios žuvys ir įtarę klastą kibti nustoja.

Schema. Strepečių žūklės sistemėlė

Meškeriojant strepečius upeliuose masalas nuo dugno gali būti kiek pakilęs arba juo riedėti. Plūdę perspektyvesniame „taške“ galima šiek tiek prilaikyti.