Plūdine

Raudonsparnę (arba raudę) galime sugauti visais įmanomais žūklės būdais ir stiliais: plūdine, spiningu, museline ir net dugnine. Bet turbūt vienas iš paprasčiausių būdų meškerioti raudes yra plūdinė meškerė. Tam puikiai tiks lengvos klasės, angliškojo ar boloniškojo tipo palaidynių meškerykočiai. Boloniškojo tipo, 5 – 6 m ilgio, meškerė pravers žvejojant vandens „akyse“, tarp lelijų ir lūgnių sąžalynų. Angliškojo tipo, 3,90 – 4,20 m ilgio, palaidynė labiau tiks žvejybai ties vandenžolių juostos ir atviro vandens riba.

Raudžių gaudymo schema

Ritės parenkamos taip pat nedidelės – apie 2500 dydžio

Pagrindinis valo storis gali svyruoti nuo 0,16 – 0.20 mm, priklausomai nuo to, kiek užkibus žuviai turėsite manevrų laisvės pasirinktoje žūklavietėje. Kitaip sakant, ar daug bus žolių ir kitokių kliuvinių.

Pavadėliams parenkamas plonesnis valas. Geriausiai tiks fluorokarboninio tipo valas. Būdamas nematomas vandenyje, jis negąsdins kartais ypač įtarių raudžių, o jo savitas „kietumas“ ir didelis atsparumas trinčiai ypač pravers gaudant žolėtose vietose.

Plūdžių taip pat nereikės didelių. Esant palankioms oro sąlygoms, 2 g keliamosios galios plūdės turėtų pakakti per akis. Raudžių gaudymui puikiai tiks tiesios, be antenos, pagamintos iš skaidraus plastiko waggler tipo plūdės. Geriau naudoti pasunkintas waggler tipo plūdes, bet tiks ir paprastos. Žvejybai nuo pat vandens paviršiaus nepamainomos bus žąsies ar povo plunksnos atraižos.

Kabliukai, kaip visada, parenkami pagal masalą, bet 8 – 12 numerių kabliukai bus universaliausi. Kuojų burna tikrai nėra maža ir, norint suvilioti trofėjinį egzempliorių, ant kabliuko uždėtas didesnis kąsnis tikrai nepamaišys.

Jaukai, masalai ir papildomi reikmenys

Raudonsparnių žūklėje be galo praverstų, kad ir labai nedidelė pripučiama valtelė. Devynis kartus iš dešimties geriausios raudžių gaudymo vietos nuo kranto bus sunkiai pasiekiamos. O su valtele įplaukti į ramią, lūgnėmis ar lelijomis apaugusią įlankėlę bus vieni juokai. Meškerioti raudes taip pat labai smagu su šiuolaikiniu trendu, plaukiojimo krėslu, liaudyje vadinamu „irklakoju“ ar „ančiuku“.

Plaukiojimo krėslas

Šioje žūklėje taip pat labai pravers jauko laidynė. Su ja galėsite be problemų nusviesti musės lervas, grūdus ar granuliuotą pašarą į reikiamą vietą.

Jaukui geriau tiks ne birūs pašarai, bet palaidi, stambesnės frakcijos jaukai: kukurūzai, kviečiai, peletės, musės lervos ir kokonai. Reguliarus jauko „šaudymas“ žvejybos vieton atneš tikrai geresnių rezultatų, nei šėrimas biriu jauku.

Na, o masalai gali būti patys įvairiausi: nuo kukurūzo grūdo iki duonos ar batono minkštino. Ir tikrai nebijokite dėti didesnio masalo, o dar geriau – augalinės kilmės. Taip jūs tarsi „atsijosite“ visą smulkmę. Juk sugauti kelias kilogramines raudes yra tikrai smagiau, nei kalną sprindinių.